Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε

Ένα από τα πολυτιμότερα και σπανιότερα οικοσυστήματα της πατρίδας μας, το φοινικόδασος του Πρέβελη, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010 η περιοχή πρασίνισε και πάλι μέσα από τις ενέργειες των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii, αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά. Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα όπως είναι οι χαρουπιές, οι σχίνοι, τα πλατάνια και τα αλμυρίκια.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την περιοχή στοχεύοντας πάντα στην προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητάς της.
Το φοινικόδασος του Πρέβελη μετά τη φωτιά της 22ας Αυγούστου 2010
Το φοινικόδασος σήμερα
Δημοσιεύτηκε στο www.newsbeast.gr
Previous Aνακύκλωση συσκευασιών και υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων!!
Next Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

About author

You might also like

Διάφορα 0 Comments

Επιστροφή στα εγχώρια προϊόντα

ης Λινας Γιανναρου Εξι στα δέκα προϊόντα που καταναλώνουν οι Ελληνες προέρχονται από το εξωτερικό. Το 70% των προϊόντων στον κλάδο της υπόδησης είναι εισαγόμενο, ενώ 8 στα 10 ρούχα

Διάφορα 0 Comments

Η διαφθορά βλάπτει το κλίμα…

Για νέα έκρηξη της διαφθοράς μιλούν οι πολιτικοί αναλυτές στην Ελλάδα και την υφήλιο, με σοβαρότατες επιπτώσεις και στο περιβάλλον. Το πώς ακριβώς η διαφθορά επηρεάζει το περιβάλλον περιγράφεται σε

Διάφορα 0 Comments

Εγκεκριμένα προϊόντα φυτοπροστασίας ροδιάς

Για τα εγκεκριμένα προϊόντα της ροδιάς πατήστε εδώ

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply