Ψέκασε και τελείωσε
Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Epidemiology βρήκε ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ έκθεσης στο παρασιτοκτόνο chlorpyrifos και πεσμένης τεστοστερόνης. Αν και το 2000 απαγορεύτηκε η οικιακή χρήση του chlorpyrifos, εντούτοις στο 90% των ανδρών που το χρησιμοποίησαν έχουν βρεθεί ανιχνεύσιμα ίχνη στα ούρα τους. Η έκθεση σε παρασιτοκτόνο είναι σχεδόν αναπόφευκτη, λέει ο John D. Meeker, υπεύθυνος της έρευνας και αναπληρωματικός καθηγητής περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Meeker, η καλύτερη άμυνα είναι να πλένεις και να τρίβεις καλά τα χέρια σου μετά από κάθε υπαίθρια δραστηριότητα και να ξεπλένεις πολύ σχολαστικά φρούτα και λαχανικά.
Δημοσιεύτηκε στο www.menshealth.gr
About author
You might also like
Εργασίες για κάθε μήνα – Μάρτιος
Δέντρα, θάμνοι, αναρριχώμενα– Φυτέψτε νέα φυτά. Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανατρέξετε στο πλάνο που έχετε σκεφτεί για το πώς θα ανανεώσετε την εικόνα του μπαλκονιού ή
Μπιγκόνια ή Βιγόνια
Η μπιγκόνια είναι από τα ωραιότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πάνω από 1500 ποικιλίες. Οι περισσότερες ανθοφόρες ποικιλίες είναι ινόριζες, ύψους 40-50 εκατ. με πολλά μικρά ρόδινα ή λευκά άνθη
Τι μπορώ να φυτέψω τώρα – Απρίλιος
Απρίλιος


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!