Πως να “αναστήσετε” τα λουλούδια σας μετά τις διακοπές σας…Απαντήσεις!

Πως να “αναστήσετε” τα λουλούδια σας μετά τις διακοπές σας…Απαντήσεις!

Μετά τις απορίες, έρχονται οι απαντήσεις….

Κάθε καλοκαίρι οι περισσότεροι γυρνούν από τις διακοπές και αντιμετωπίζουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον κήπο ή στη βεράντα που συνήθως οφείλεται στο πότισμα.

Τα φυτά κατά τη διάρκεια των διακοπών, εφόσον είχαν ληφθεί μέτρα για το πότισμά τους, δεν θα πρέπει να εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα  με το τέλος των διακοπών . Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή η εικόνα τους δεν θα είναι και η καλύτερη δυνατή είναι δυνατόν  να  “αναστηθούν”   ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Να γίνεται πότισμα στις γλάστρες όσο συχνά χρειάζεται, ελέγχοντας πάντα το χώμα πριν το πότισμα.
  • Να γίνει πλύσιμο με το λάστιχο τα φύλλα των φυτών για να απομακρύνετε τη σκόνη και τυχόν έντομα.
  • Στα ανθοφόρα και κυρίως στα ετήσια φυτά, να κόβονται συχνά τα μαραμένα λουλούδια για να ενισχυθεί η παραγωγή νέων μπουμπουκιών.
  • Να γίνει κορυφολόγημα ή κλάδεμα των ετήσιων που έχουν μεγαλώσει άνισα. Με αυτόν τον τρόπο θα  ανανεωθούν και θα είναι ομοιόμορφα για ένα ή δύο μήνες ακόμη ανάλογα με το πότε  κρυώνει ο καιρός.
  • Να κόβονται συχνά τα μυρωδικά και μην  ανθίσουν (π.χ. βασιλικός, δυόσμος) γιατί η ενέργειά τους θα διοχετευτεί στη δημιουργία σπόρων κι όχι σε νέο φύλλωμα.
  • Ελεγχος  για έντομα και ασθένειες  και πλύντε καλά τα φύλλα τους αλλά και τις γλάστρες και τα πιατάκια τους ώστε να αποφύγετε επέκταση εντόμων και στα υπόλοιπα φυτά.
  • Και το σημαντικότερο...Ενίσχυση της λίπανσης σε όλα τα φυτά εφ΄όσον ο καιρός διατηρείται δροσερός. Προσοχή  όταν η θερμοκρασία  αγγίζει τα όρια καύσωνα.

Previous Η ενσωμάτωση των "βιολογικών" από τις μεγάλες εταιρείες
Next Ανακάλυψη νέου θηλαστικού από το Smithsonian Institute

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Το εγχειρίδιο του καλού ανακυκλωτή

Τι φροντίζουμε πριν τις πετάξουμε • Να είναι άδειες από τροφές και υγρά. • Να τις ξεπλύνουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ. • Να τσακίζουμε

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Καλλιεργήστε φρούτα του δάσους στον κήπο ή το μπαλκόνι σας

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να μαζεύει δροσερά φρούτα το δάσους, όχι σε κάποιο πυκνό μονοπάτι ή σε κάποιο ορεινό ξέφωτο, αλλά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας; Κι

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Απορρυπαντικά-Καθαριστικά

Το σύγχρονο νοικοκυριό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα εργαστήριο χημείας. Μετρήσατε ποτέ πόσα διαφορετικά χημικά προϊόντα χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, κυρίως για καθαρισμό και απολύμανση; Η απάντηση είναι

6 Comments

  1. Μετραει , ειδα και κατι επιτελους που αξιζει την ωρα μου .
    Συνεχιστε τα καλα ποστ να
    εχουμε να διαβαζουμε και κατι.

Leave a Reply