Προστασία από τον παγετό

Προστασία από τον παγετό

Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού, με την εμφάνιση χαμηλών θερμοκρασιών, τότε τα δέντρα και τα ευπαθή φυτά (λεμονιές, μπουκαμβίλιες) θα πρέπει να προστατεύονται όσο είναι δυνατόν με ειδικές καλύψεις, όπως αντιπαγετικό ύφασμα προστασίας, ανεμοφράκτες,  ή είδη οργανικής εδαφοκάλυψης (φλοιός δέντρων, ροκανίδι, πριονίδι, υγιή φύλλα, κομπόστ) στο χώμα, ή με τη χρήση σκευασμάτων οργανικής ουσίας, που μπορείτε να δείτε εδώ

  • Τα παγετόπληκτα φυτά καλό είναι να ψεκάζονται με χαλκούχα σκευάσματα ή κατάλληλα μυκητοκτόνα και απαγορεύεται αυστηρά να κλαδεύονται. Εάν έχουν αποκτήσει πληγές αυτές πρέπει να καλύπτονται με επουλωτικό πληγών.
  • Απαγορεύεται να ενοχλούνται τα φυτά όταν υπάρχει παγετός ακόμα και όταν αποκτούν άθλια όψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτά ανακύπτει στη φάση όταν ο καιρός ζεσταίνει λίγο και τα φυτά προσπαθούν να ανακάμψουν.
  • Για προστασία σε περίπτωση πρόβλεψης παγετού, διαβάστε πώς μπορεί να γίνει εδώ
Previous Εδαφικές αναλύσεις
Next Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι φυτεύουμε τώρα; – Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος είναι ένας καλός μήνας για να γίνουν οι παρακάτω σπορές ή μεταφυτεύσεις: Για να δείτε τι ακόμα μπορώ να φυτέψω τον Φεβρουάριο, πατήστε εδώ Σπορά σπανακιού, σέσκουλου, πράσου, 

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Πολλαπλασιασμός των φυτών

Για να μην προκαλέσετε ζημιές στις ρίζες των νεαρών φυτών κατά την εργασία μεταφύτευσης τους, είναι προτιμότερο να σπέρνετε να σπέρνετε σε δίκους σποράς που φέρουν μικρά διαμερίσματα. Αυτά μπορεί

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Χειροποίητο, «χωριάτικο» σαπούνι με αγνό ελαιόλαδο

Η συγκεκριμένη συνταγή μου δίνει έξι σαπούνια των 100 περ. γραμμαρίων το καθένα. Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά. Χρόνος ωρίμανσης σαπουνιού: 4-6 εβδομάδες. Βασικά Συστατικά Βάση-έλαιο (ελαιόλαδο ή ελαφρύτερα λάδια) Νερό

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply