Kαλλιέργεια φράουλας στο σπίτι

Kαλλιέργεια φράουλας στο σπίτι

fraoulaΜπορoύμε να  καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας.  Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα χρειάζεται περίπου 30 cm), είναι κατάλληλα. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία ο χαλκός για τους μύκητες και  το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπορούν να μας καλύψουν. Οι ποικιλίες που μπορούμε να φυτέψουμε είναι πολλές. Οι μικρόκαρπες είναι οι πιο κατάλληλες για το μπαλκόνι. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικές και στις πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης.

Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τα μέσα Μαρτίου). Επιλέξτε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα.

Πότισμα-Νερό: Οι φραουλιές έχουν ρηχό ριζικό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά. Αν τα φυτά σας έχουν πολύ μικρά φύλλα ή δεν παράγουν πολλές φράουλες, είναι ένδειξη έλλειψης νερού. Ποτίζετε ώστε το χώμα να είναι πάντα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Θερμοκρασία: Οι φράουλες δεν αγαπούν τα πολύ ζεστά κλίματα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασιών για τις φράουλες είναι μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου.

Γενικά πάντως να γνωρίζεις ότι ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού της φράουλας είναι με παραφυάδες και όχι με σπόρο.

Η φράουλα ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη. Προτιμά όμως εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία, ελαφρώς όξινα (PH εδάφους 5,5 -6,5) και με καλή αποστράγγιση. Οι μικρόκαρπες φράουλες είναι πιο μυρωδάτες και πιο γευστικές.

Previous Λίπανση αμυγδαλιάς
Next Από 1η Ιουνίου 2012 "ελεύθερα" τα Ευρωπαϊκά Βιολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε: -Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…) -Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…) -Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι,

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Προσέχτε τι τρώτε έξω

Ο κίνδυνος της ποικιλίας O κατάλογος βρίθει εδεσμάτων και εμείς, προκειμένου να γευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα της τέχνης του σεφ, παραγγέλνουμε ποικιλίες, που συνήθως τιτλοφορούνται τόσο ποικιλο-τρόπως όσο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Συνταγές με ελιές

Μακαρόνια πένες με ελιές Υλικά

1 Σχόλια

Leave a Reply