Ανάπτυξη Βιολογικής Γεωργίας – Ασφάλεια Τροφίμων

Η υγεία στη γεωργία πρέπει να εδραιωθεί με μεθοδευμένη ανάπτυξη των διαδικασιών της ζωής. Η χρήση των μέσων λίπανσης και φροντίδας στο κτήμα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

1) Διατήρηση και αύξηση της φυσικής γονιμότητας του εδάφους.

2) Διατήρηση και αύξηση της αντίστασης των φυτών ενάντια σε προσβολές και ασθένειες.

3) Παραγωγή υψηλής αξίας τροφίμων, δηλαδή τρόφιμα που μεταδίδουν ζωτικότητα στον άνθρωπο και τα ζώα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο κτήμα πρέπει να προέρχονται από κάτι ζωντανό που αναπτύσσουν σε σειρά γενεών ζώα και φυτά σε σύνδεση με την περιοχή. Το να ευνοούνται μεθοδευμένα οι οικολογικές συσχετίσεις και οι βιότοποι είναι επίσης κάτι θεμελιώδες.

Με ειδικά παρασκευάσματα ενισχύονται και εναρμονίζονται γονιμότητα του εδάφους και διαδικασίες ζωής, υποβοηθούνται αυτορυθμιζόμενες δυνάμεις στην οικονομία της φύσης και έχουν τελικά ως αποτέλεσμα μία χαρακτηριστική ποιότητα.

 

Previous Μυκόρριζες και ελιές - Για πλήρη πρόσβαση εποπικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Kατάλληλη επισήμανση -για να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού!

About author

You might also like

Βιολογική Γεωργία 1Comments

Πως αποφεύγουμε τα φυτοφάρμακα σε λαχανικά και φρούτα

• Καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας ή, εφόσον κοστίζουν ακριβά, ολοκληρωμένης διαχείρισης. Τα τελευταία υφίστανται περισσότερους ελέγχους και η παραγωγή τους είναι ελεγχόμενη, ενώ ελέγχονται συχνότερα για υπολείμματα φυτοφαρμάκων,

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης τροφής, αν υπολογίσουμε το

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Το φρέσκο είναι το… καλύτερο φρούτο

Το φρέσκο είναι το… καλύτερο φρούτο Σταφίδες, δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκα, βερίκοκα, ροδάκινα, μπανάνες, μάνγκο, ακτινίδια, αχλάδια, παπάγια, ανανάς, μούρα, κεράσια? Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη θρεπτική αξία των αποξηραμένων

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply