Ανάπτυξη Βιολογικής Γεωργίας – Ασφάλεια Τροφίμων
Η υγεία στη γεωργία πρέπει να εδραιωθεί με μεθοδευμένη ανάπτυξη των διαδικασιών της ζωής. Η χρήση των μέσων λίπανσης και φροντίδας στο κτήμα πρέπει να έχει τρεις στόχους:
1) Διατήρηση και αύξηση της φυσικής γονιμότητας του εδάφους.
2) Διατήρηση και αύξηση της αντίστασης των φυτών ενάντια σε προσβολές και ασθένειες.
3) Παραγωγή υψηλής αξίας τροφίμων, δηλαδή τρόφιμα που μεταδίδουν ζωτικότητα στον άνθρωπο και τα ζώα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο κτήμα πρέπει να προέρχονται από κάτι ζωντανό που αναπτύσσουν σε σειρά γενεών ζώα και φυτά σε σύνδεση με την περιοχή. Το να ευνοούνται μεθοδευμένα οι οικολογικές συσχετίσεις και οι βιότοποι είναι επίσης κάτι θεμελιώδες.
Με ειδικά παρασκευάσματα ενισχύονται και εναρμονίζονται γονιμότητα του εδάφους και διαδικασίες ζωής, υποβοηθούνται αυτορυθμιζόμενες δυνάμεις στην οικονομία της φύσης και έχουν τελικά ως αποτέλεσμα μία χαρακτηριστική ποιότητα.
About author
You might also like
Μεταλαγμένες πατάτες
Κάτω τα χέρια από τις πατάτες μου! της Μυρτώς Πισπίνη (Υπεύθυνη της εκστρατείας για τη γεωργία της Διεθνούς Greenpeace) Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι παιδικό φαγητό.
Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και Ελιές – Για πλήρη πρόσβαση, επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη!!
Άλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Διαβάστε περισσότερα


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!