Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος..

procymidone, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ε.

Από την εκτίμηση βαθμού διατροφικής επικινδυνότητας στα επίπεδα υπολειμμάτων procymidone που ανιχνεύτηκαν στο δείγμα, προέκυψε ότι δεν υπερβαίνουν το σχετικό δείκτη οξείας τοξικότητας, όσον αφορά την κατανάλωση προϊόντος.

To δείγμα αγγουριών προέλευσης Βουλγαρίας ελήφθη από εταιρεία εμπορίας οπωρολαχανικών  που δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα.

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, το ΥΠΑΑΤ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

– να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και στη δέσμευση τυχόν αδιάθετων ποσοτήτων αγγουριών ίδιας προέλευσης με το δείγμα που εξετάσθηκε,

– να μην επιτραπεί η εισαγωγή αγγουριών προέλευσης Βουλγαρίας, εάν δεν προηγηθεί έλεγχος υπολειμμάτων,

– να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στον εισαγωγέα των αγγουριών.

Πηγή: ΥΠΑΑΤ

Previous Εποχή σποράς λαχανικών
Next Συνηθισμένα Προβλήματα Λεμονιάς και πώς γίνεται η Αντιμετώπιση τους

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Ψηφίσθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το σχέδιο τροποποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας για την καλλιέργεια ΓΤΟ

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν την ευελιξία να αποφασίζουν για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) και να μπορούν να χρησιμοποιούν περιβαλλοντικούς λόγους

Διατροφή 0 Σχόλια

Συλλογικός λαχανόκηπος στην Κεντρική Μακεδονία

Με σεβασμό στους φυσικούς πόρους γίνεται η καλλιέργεια Tον πρώτο συλλογικό λαχανόκηπο στην κεντρική Μακεδονία δημιούργησαν τα μέλη της Ομάδας Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών. Ο λαχανόκηπος φτιάχτηκε στο πρώην στρατόπεδο

Διατροφή 0 Σχόλια

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply