Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος..

procymidone, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ε.

Από την εκτίμηση βαθμού διατροφικής επικινδυνότητας στα επίπεδα υπολειμμάτων procymidone που ανιχνεύτηκαν στο δείγμα, προέκυψε ότι δεν υπερβαίνουν το σχετικό δείκτη οξείας τοξικότητας, όσον αφορά την κατανάλωση προϊόντος.

To δείγμα αγγουριών προέλευσης Βουλγαρίας ελήφθη από εταιρεία εμπορίας οπωρολαχανικών  που δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα.

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, το ΥΠΑΑΤ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

– να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και στη δέσμευση τυχόν αδιάθετων ποσοτήτων αγγουριών ίδιας προέλευσης με το δείγμα που εξετάσθηκε,

– να μην επιτραπεί η εισαγωγή αγγουριών προέλευσης Βουλγαρίας, εάν δεν προηγηθεί έλεγχος υπολειμμάτων,

– να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στον εισαγωγέα των αγγουριών.

Πηγή: ΥΠΑΑΤ

Previous Εποχή σποράς λαχανικών
Next Συνηθισμένα Προβλήματα Λεμονιάς και πώς γίνεται η Αντιμετώπιση τους

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Ασπιρίνη made in Crete

Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο. Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του

Διατροφή 0 Comments

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων NEA ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αλλά και στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να δώσει η εταιρία Wonder­plant,

Διατροφή 0 Comments

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply