Επικίνδυνη η έκθεση των παιδιών στα εντομοκτόνα


http://www.trikalanews.gr/images/news/124715992898_lrg.jpg
Τα παιδιά που εκτίθενται σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που προτρέπει τους γονείς να πλένουν πολύ καλά τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν.


Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά, στα ούρα των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, έχουν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν το σύνδρομο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται σε δεδομένα που ελήφθησαν από το γενικό πληθυσμό, κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση σε ζιζανιοκτόνα μπορεί να είναι επιβλαβής ακόμη και στο επίπεδο που υπάρχει συνήθως στο περιβάλλον των παιδιών.

Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις αναπτύχθηκαν αρχικά ως χημικά όπλα και είναι γνωστό ότι είναι τοξικές για το νευρικό σύστημα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγεγραμμένα περίπου 40 οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, όπως το μαλαθείο, σημειώνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatric.
 Δημισιεύτηκε στο www.e-geoponoi.gr
Previous Μυκόρριζες και Ελιές - Για πλήρη πρόσβαση, επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Βελτίωση της ποιότητας των Ροδακίνων - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Κυκλική οικονομία: Νέος κανονισμός για την προώθηση της χρήσης βιολογικών λιπασμάτων και λιπασμάτων που παράγονται από απόβλητα

Η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών που σήμερα απορρίπτονται ως απόβλητα αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Σήμερα

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Biolinfa

Σκεύασμα οργανικής ουσίας. Περιέχει οργανική ουσία 43,4% β/β Άζωτο 4% και Κάλι 8%. Βελτιώνει τις βιοχημικές ιδιότητες του εδάφους μειώνει την έκπλυση των θρεπτικών στοιχείων και την αλατότητα των εδαφών.

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σήμερα η διατήρηση των καλλιεργούμενων χώρων και συγχρόνως η παραγωγή υψηλής αξίας τροφίμων είναι εφικτή μόνο με μία αποφασιστική ανανέωση των γεωργικών γνώσεων. Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν την βιολογική-δυναμική (βιοδυναμική)

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply