Επικίνδυνη η έκθεση των παιδιών στα εντομοκτόνα


http://www.trikalanews.gr/images/news/124715992898_lrg.jpg
Τα παιδιά που εκτίθενται σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που προτρέπει τους γονείς να πλένουν πολύ καλά τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν.


Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά, στα ούρα των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, έχουν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν το σύνδρομο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται σε δεδομένα που ελήφθησαν από το γενικό πληθυσμό, κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση σε ζιζανιοκτόνα μπορεί να είναι επιβλαβής ακόμη και στο επίπεδο που υπάρχει συνήθως στο περιβάλλον των παιδιών.

Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις αναπτύχθηκαν αρχικά ως χημικά όπλα και είναι γνωστό ότι είναι τοξικές για το νευρικό σύστημα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγεγραμμένα περίπου 40 οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, όπως το μαλαθείο, σημειώνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatric.
 Δημισιεύτηκε στο www.e-geoponoi.gr
Previous Μυκόρριζες και Ελιές - Για πλήρη πρόσβαση, επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Βελτίωση της ποιότητας των Ροδακίνων - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Biofach 2012: Η αγορά των βιολογικών προϊόντων συνεχίζει να αυξάνει

Ο τομέας αυξήθηκε σημαντικά στις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.Το 2010, η παγκόσμια αγορά βιολογικών αυξήθηκε σε 59 δισεκατομμύρια δολάρια ( περίπου 44,5 δις ευρώ)  – Σταθερές σε παγκόσμιο επίπεδο

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Συντήρηση κρεάτων

Η ανάγκη του ανθρώπου για αποταμίευση τροφίμων τον οδήγησε στο να επινοήσει μεθόδους για τη συντήρησή τους. Στα τρόφιμα δημιουργούνται αλλοιώσεις και εάν δεν εφαρμόσουμε κάποιες μεθόδους συντήρησης, ιδιαίτερα στα

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης τροφής, αν υπολογίσουμε το

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply