Η λίπανση των καλλιεργειών και η ανθρώπινη υγεία – Μια επιστημονική μελέτη
Η χρήση λιπασμάτων αύξησε δραματικά την παγκόσμια φυτική παραγωγή: Υπολογίζεται ότι ενώ ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης έκτασης παρήγαγε τροφή για 1,9 άτομα το 1908, η παραγωγικότητα αυτή αυξήθηκε στα 4,8 άτομα το 2008, ενώ άλλοι υπολογισμοί κατέδειξαν ότι περίπου το 40% των γεωργών παγκοσμίως στηρίζονται στη χρήση λιπασμάτων για την παραγωγή τους, αν και οι υπολογισμοί αυτοί δυσχεραίνονται από τις αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής όσο και από την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων φυτών. Οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται σε παγκόσμιο επίπεδο και εμφανίζουν σημαντικές διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση λιπασμάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική επέφερε αντίστοιχη αύξηση στην κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ αναφέρει ότι 850 εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη παραμένουν υποσιτιζόμενοι.
Τα λιπάσματα είναι επίσης σημαντικά για την παραγωγή βιοκαυσίμων και βιοενέργειας. Αν και τα ποσοστά αυτών των μορφών ενέργειας δεν είναι ακόμη σημαντικά, στο μέλλον προβλέπεται η αύξησή τους στην παγκόσμια ενεργειακή παραγωγή/κατανάλωση.
Στην παρακάτω επιστημονική μελέτη που είναι γραμμένη στα αγγλικά, εξηγείται το πώς επηρεάζει η λίπανση στην ανθρώπινη υγεία. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ
About author
You might also like
Koubachi Wi-Fi Plant Sensor
There are some of us who talk to plants, where we swear that plants have feelings, and if they listen to the right kind of music, they will flourish. Here
Από 1η Ιουνίου 2012 “ελεύθερα” τα Ευρωπαϊκά Βιολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ
Ανακοινώθηκε στην Νυρεμβέργη στα πλαίσια της Διεθνούς έκθεσης Βιολογικών Προιόντων BIOFACH η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαικής Ένωσης και ΗΠΑ σχετικά με την διαδικασία εμπορίας και εισαγωγής Βιολογικών προιόντων στις δύο
The Role of 4R Nutrient Stewardship in Reducing Greenhouse Gas Emission
The International Plant Nutrition Institute (IPNI) explains how farmers make 4R decisions (i.e., decisions on applying the Right source at the Right rate, Right time, and Right place) to minimize
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!