Η WWF έφτιαξε ένα «οικολογικό» αρχείο
Κανείς δεν θα μπορεί να το εκτυπώνει
Την εξοικονόμηση χαρτιού είχε ως στόχο η WWF φτιάχνοντας έναν τύπο αρχείου που μπορεί να σωθεί στον υπολογιστή, αλλά όχι και να εκτυπωθεί.
Η WWF δημιούργησε το δικό της τύπο αρχείου, που μάλιστα φέρει το όνομά της (.wwf). Μοιάζει με τα γνωστά αρχεία .pdf, μόνο που δεν μπορεί να εκτυπωθεί.
Προς παρόν τα αρχεία .wwf διατίθενται μόνο για λειτουργικό σύστημα Mac OS X, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει και μια έκδοσή τους για Windows, που θα ενδιαφέρει ακόμη περισσότερους χρήστες.
Με τον τρόπο αυτό, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.
Η οργάνωση συστήνει στους χρήστες να αποφασίζουν ποια αρχεία τους δεν απαιτούν εκτύπωση οπωσδήποτε και να σώζουν τα υπόλοιπα αρχεία, που είναι μόνο για ανάγνωση, στο νέο format .wwf. Όταν τα αρχεία αυτά διανέμονται σε άλλους, αυτοί θα μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά όχι να τα εκτυπώσουν, σώζοντας με αυτό τον τρόπο αρκετά δέντρα που δεν θα καταλήξουν στην χαρτοβιομηχανία ως πρώτη ύλη.
Για να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το νέο τύπο αρχείου, πρέπει πρώτα να «κατεβάσει» ένα μικρό πρόγραμμα λογισμικού από τη διεύθυνση http://www.saveaswwf.com/en.
Δημοσιεύτηκε στο www.wwf.gr
About author
You might also like
Το Wi-Fi σκοτώνει τα δέντρα;
Τα ασύρματα δίκτυα ίσως ευθύνονται για την μετάλλαξη και το «θάνατο» της χλωρίδας που βρίσκεται στην ακτίνα τους σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι κάτοικοι της πόλης Alphen aan den Rijn
Επιστροφή στα εγχώρια προϊόντα
ης Λινας Γιανναρου Εξι στα δέκα προϊόντα που καταναλώνουν οι Ελληνες προέρχονται από το εξωτερικό. Το 70% των προϊόντων στον κλάδο της υπόδησης είναι εισαγόμενο, ενώ 8 στα 10 ρούχα
Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν σε αγρότες, ζητά η Ε.Ε.
Την επιστροφή, και μάλιστα εντόκως, 424,8 εκατομμυρίων ευρώ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει, το ποσό αυτό δόθηκε σε «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις μέσω του ΕΛΓΑ στους
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!