Καλλιέργεια τάρακον
Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή περίοδο το τάρακον καλλιεργείται υπό κάλυψη και θέρμανση.
Πολλαπλασιασμός: Η ποικιλία French πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, ενώ οι υπόλοιπες πολλαπλασιάζονται και με σπόρο.
Χρήση και ιδιότητες: Το τάρακον είναι ένα από τα τέσσερα κυριότερα βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Τα άλλα είναι τα σχοινόπρασα, ο μαϊντανός και το chevril. To τάρακον χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στο κοτόπουλο, στο συκώτι, στα αυγά και στην ψαρόσουπα. Επίσης, αρωματίζει το ξίδι και το λάδι.
Πηγή: moa.gov.cy
About author
You might also like
Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις… χρωματιστές καλλιέργειες
Ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης, που όμως δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα οι Έλληνες αγρότες, ανοίγεται στην αξιοποίηση διαφόρων αγροτικών προϊόντων για την παραγωγή φυσικών χρωστικών ουσιών για τρόφιμα. Σε όλο τον
Άφησε την Αγγλία για τα Ελληνικά βουνά & μέσα σε 20 ώρες στέλνει τα προϊόντα στο εξωτερικό.
Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το
Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)
Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων. Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο. Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!