Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή περίοδο το τάρακον καλλιεργείται υπό κάλυψη και θέρμανση.

Πολλαπλασιασμός: Η ποικιλία French πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, ενώ οι υπόλοιπες πολλαπλασιάζονται και με σπόρο.

Χρήση και ιδιότητες: Το τάρακον είναι ένα από τα τέσσερα κυριότερα βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Τα άλλα είναι τα σχοινόπρασα, ο μαϊντανός και το chevril. To τάρακον χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στο κοτόπουλο, στο συκώτι, στα αυγά και στην ψαρόσουπα. Επίσης, αρωματίζει το ξίδι και το λάδι.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Καλλιέργεια σχινόπρασου
Next Ναρκοπέδιο με… καρπούζια

About author

You might also like

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα, η αγορά βιολογικών προϊόντων στη Γερμανία

Οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων στη Γερμανία, αυξάνονται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, αλλά η χώρα μας αν και έχει τις δυνατότητες, απουσιάζει από αυτή την ενδιαφέρουσα αγορά. Η εγχώρια γερμανική παραγωγή

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)

Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων. Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο. Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Νέες καλλιέργειες σε ημιορεινές περιοχές της χώρας μας

Οι παραγωγοί των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της χώρας μας πάντοτε μειονεκτούσαν σε σχέση με τους συναδέλφους τους των μεγάλων, εύφορων πεδιάδων όχι μόνο στο ότι διέθεταν μικρό κλήρο αλλά

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply