Κυκλική οικονομία: Νέος κανονισμός για την προώθηση της χρήσης βιολογικών λιπασμάτων και λιπασμάτων που παράγονται από απόβλητα

Κυκλική οικονομία: Νέος κανονισμός για την προώθηση της χρήσης βιολογικών λιπασμάτων και λιπασμάτων που παράγονται από απόβλητα

Η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών που σήμερα απορρίπτονται ως απόβλητα αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.
Σήμερα η Επιτροπή προτείνει έναν κανονισμό που θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ των βιολογικών λιπασμάτων και των λιπασμάτων που παράγονται από απόβλητα, τα οποία αποκτούν πρόσβαση επί ίσοις όροις με τα παραδοσιακά, μη βιολογικά λιπάσματα. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες στην αγορά για καινοτόμες επιχειρήσεις, με παράλληλη μείωση των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και της περιβαλλοντικής ζημίας.
Για περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από εδώ
Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Previous Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές
Next Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Βιολογική Γεωργία 0 Σχόλια

Τα επεξεργασμένα κρέατα «είναι τα χειρότερα για την υγεία»

Τα λουκάνικα, το μπέικον, το κρέας σε κονσέρβα και άλλα είδη επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας, ενώ αντίθετα τα μη επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα δεν φαίνεται να σχετίζονται

Βιολογική Γεωργία 0 Σχόλια

Μεταλαγμένες πατάτες

Κάτω τα χέρια από τις πατάτες μου! της Μυρτώς Πισπίνη (Υπεύθυνη της εκστρατείας για τη γεωργία της Διεθνούς Greenpeace) Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι παιδικό φαγητό.

Βιολογική Γεωργία 0 Σχόλια

Συντήρηση κρεάτων

Η ανάγκη του ανθρώπου για αποταμίευση τροφίμων τον οδήγησε στο να επινοήσει μεθόδους για τη συντήρησή τους. Στα τρόφιμα δημιουργούνται αλλοιώσεις και εάν δεν εφαρμόσουμε κάποιες μεθόδους συντήρησης, ιδιαίτερα στα

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply