Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ψητά κυδώνια
Υλικά
3 μεγάλα κυδώνια
250γρ ζάχαρη
500 ml Νερό
1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια
3-4 γαρίφαλα σπασμένα
Εκτέλεση
Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.
Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.
Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
About author
You might also like
Τι έτρωγαν οι πρόγονοι μας
Εν αρχή ήταν τα βελανίδια. Μετά… εγένετο άρτος και οίνος και στη συνέχεια οι καρποί αυξάνονταν και πληθύνονταν. Όσπρια, κρέας, σίτος και λάδι. Μέχρι σήμερα, που τα λίπη φθάνουν και
Συσκευή που βοηθάει να μεγαλώσουν φυτά χωρίς χώμα!
To Breathe είναι μια καινοτόμος ιδέα για τον κήπο που θα κάνει σχεδόν το αδύνατο: να μεγαλώνουν τα φυτά χωρίς το έδαφος. Με το Breathe δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με
Επιστροφή στα εγχώρια προϊόντα
Της Λινας Γιανναρου Εξι στα δέκα προϊόντα που καταναλώνουν οι Ελληνες προέρχονται από το εξωτερικό. Το 70% των προϊόντων στον κλάδο της υπόδησης είναι εισαγόμενο, ενώ 8 στα 10 ρούχα
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!