Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ψητά κυδώνια
Υλικά
3 μεγάλα κυδώνια
250γρ ζάχαρη
500 ml Νερό
1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια
3-4 γαρίφαλα σπασμένα
Εκτέλεση
Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.
Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.
Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
About author
You might also like
Φρούτα και Λαχανικά για την υγεία σας (sos φτιαξιμο)
Αναλογα με το χρωμα τους Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγεια και ότι πρέπει να τρωμε όσα μπορουμε. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, θερμίδες
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ COCA-COLA
The recipe:… Διαβάστε περισσότερα »
Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ» της εταιρείας
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!