Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ψητά κυδώνια

Υλικά

3 μεγάλα κυδώνια

250γρ ζάχαρη

500 ml Νερό

1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια

3-4 γαρίφαλα σπασμένα

Εκτέλεση

 

Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.

Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.

Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Previous Η ελαιοκανθάλη, συστατικό του ελαιόλαδου, καταπολεμά το Αλτσχάιμερ
Next Τι μπορώ να φυτέψω τώρα - Μάιος

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από

Διατροφή 0 Comments

Πώς ξεχωρίζουμε μια καλή μπύρα;

Οι περισσότεροι λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν με θέρμη ότι πίνουν μόνο καλή μπύρα. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνει μια μπύρα “καλή” και πώς το ανακαλύπτουμε;

Διατροφή 0 Comments

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ COCA-COLA

The recipe:… Διαβάστε περισσότερα »

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply