Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ψητά κυδώνια
Υλικά
3 μεγάλα κυδώνια
250γρ ζάχαρη
500 ml Νερό
1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια
3-4 γαρίφαλα σπασμένα
Εκτέλεση
Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.
Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.
Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
About author
You might also like
Τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα αποτοξίνωσης
Μερικά φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην καταπολέμηση τοξινών στον οργανισμό πιο αποτελεσματικά από άλλα. “Ένα φρούτο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα”… Παρακάτω είναι μερικά φρούτα και λαχανικά με
Φρούτα και λαχανικά για την προστασία των καπνιστών και όχι μόνο
Τα τρόφιμα που προστατεύουν από καρκίνο του παγκρέατος
Φρούτα και Λαχανικά για την υγεία σας (sos φτιαξιμο)
Αναλογα με το χρωμα τους Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγεια και ότι πρέπει να τρωμε όσα μπορουμε. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, θερμίδες
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!