Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ψητά κυδώνια

Υλικά

3 μεγάλα κυδώνια

250γρ ζάχαρη

500 ml Νερό

1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια

3-4 γαρίφαλα σπασμένα

Εκτέλεση

 

Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.

Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.

Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Previous Η ελαιοκανθάλη, συστατικό του ελαιόλαδου, καταπολεμά το Αλτσχάιμερ
Next Τι μπορώ να φυτέψω τώρα - Μάιος

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Φρούτα και Λαχανικά για την υγεία σας (sos φτιαξιμο)

Αναλογα με το χρωμα τους Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγεια και ότι πρέπει να τρωμε όσα μπορουμε. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, θερμίδες

Διατροφή 0 Comments

Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος..

Διατροφή 0 Comments

Λεμόνια … δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης!

Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο Το CretePlus.gr

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply