Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές
Το φιλμ του αισθητήρα ενσωματώνεται στο εσωτερικό του περιτυλίγματος, όπου αντιδρά στις βιολογικές αμίνες. Οι αμίνες είναι μόρια που παράγονται από τρόφιμα, κυρίως τα ψάρια και τα κρέατα, όταν αποσυντίθενται. Αυτές ευθύνονται για την χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά.
Αν οι αμίνες απελευθερωθούν στον αέρα στο εσωτερικό του πακέτου, ο αισθητήρας το φιλμ αντιδρά σε αυτές αλλάζοντας χρώμα από κίτρινο σε μπλε. Όταν η συγκέντρωση φτάσει σε ορισμένο επίπεδο η αλλαγή χρώματος γίνεται εμφανής και έτσι προειδοποιείται ο καταναλωτής. Αυτό δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα χαλασμένα τρόφιμα, ορισμένοι άνθρωποι είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητοι στην παρουσία συγκεκριμένων αμινών, έτσι το προϊόν είναι επίσης κατάλληλο για να τους προειδοποιεί.
Αντίθετα με την ημερομηνία λήξης, η πληροφορία του αισθητήρα στο φιλμ δεν βασίζεται σε εκτιμήσεις αλλά σε πραγματικό έλεγχο της ίδια της τροφής. Ταυτόχρονα το σύστημα είναι πολύ φτηνό. Αυτό είναι σημαντικό αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα. Άλλες λύσεις όπως ηλεκτρονικοί αισθητήρες θα οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση του κόστους των πακεταρισμένων τροφίμων.
Η ασφάλεια των τροφίμων απαιτεί να υπάρχει ένα διαχωριστικό μεταξύ τω τροφών και του φιλμ του αισθητήρα που διαπερνάται μόνο από τα αέρια των αμίνων. Έτσι τα χημικά του αισθητήρα δεν μπορούν να περάσουν στην τροφή.
Πηγή:http://www.dailytech.gr
Previous
Απρίλιος - Μήνας για φύτευση βολβών
About author
You might also like
Υπόγειο Θερμοκήπιο στην Ολλανδία (βίντεο)
Την τεχνολογία στην Γεωργία εφαρμόζουν οι Ολλανδοί για να εκμεταλλευτούν τα ευεργετικά πλεονεκτήματα των υπόγειων κτιρίων, αλλά και για να αυξήσουν την επιφάνεια καλλιέργειας.
«Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)
Με το παγκόσμιο βραβείο νερού βραβεύτηκε το 2012 ο Sergio Jesus Rico, από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού, για την εφεύρεσή του με τίτλο «στερεή βροχή». Πρόκειται για μια
ΠΑΣΕΓΕΣ: Απαραίτητο εργαλείο δικτύωσης το ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων
Σύνοψη-περίληψη της εισήγησης “Η ενίσχυση της θέσης των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα διατροφικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί κορυφαίας σημασίας προτεραιότητα για μια ισχυρή ΚΑΠ, ικανή να αντιμετωπίσει
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!