Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές
Το φιλμ του αισθητήρα ενσωματώνεται στο εσωτερικό του περιτυλίγματος, όπου αντιδρά στις βιολογικές αμίνες. Οι αμίνες είναι μόρια που παράγονται από τρόφιμα, κυρίως τα ψάρια και τα κρέατα, όταν αποσυντίθενται. Αυτές ευθύνονται για την χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά.
Αν οι αμίνες απελευθερωθούν στον αέρα στο εσωτερικό του πακέτου, ο αισθητήρας το φιλμ αντιδρά σε αυτές αλλάζοντας χρώμα από κίτρινο σε μπλε. Όταν η συγκέντρωση φτάσει σε ορισμένο επίπεδο η αλλαγή χρώματος γίνεται εμφανής και έτσι προειδοποιείται ο καταναλωτής. Αυτό δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα χαλασμένα τρόφιμα, ορισμένοι άνθρωποι είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητοι στην παρουσία συγκεκριμένων αμινών, έτσι το προϊόν είναι επίσης κατάλληλο για να τους προειδοποιεί.
Αντίθετα με την ημερομηνία λήξης, η πληροφορία του αισθητήρα στο φιλμ δεν βασίζεται σε εκτιμήσεις αλλά σε πραγματικό έλεγχο της ίδια της τροφής. Ταυτόχρονα το σύστημα είναι πολύ φτηνό. Αυτό είναι σημαντικό αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα. Άλλες λύσεις όπως ηλεκτρονικοί αισθητήρες θα οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση του κόστους των πακεταρισμένων τροφίμων.
Η ασφάλεια των τροφίμων απαιτεί να υπάρχει ένα διαχωριστικό μεταξύ τω τροφών και του φιλμ του αισθητήρα που διαπερνάται μόνο από τα αέρια των αμίνων. Έτσι τα χημικά του αισθητήρα δεν μπορούν να περάσουν στην τροφή.
Πηγή:http://www.dailytech.gr
Previous
Απρίλιος - Μήνας για φύτευση βολβών
About author
You might also like
Koubachi Wi-Fi Plant Sensor
There are some of us who talk to plants, where we swear that plants have feelings, and if they listen to the right kind of music, they will flourish. Here
Εδαφικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση και την καλλιέργεια Αμπελιού
Για τις εδαφικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση και την καλλιέργεια Αμπελιού πατήστε εδώ
Using maths to feed the world
In the race to breed better crops to feed the increasing world population, scientists at The University of Nottingham are using maths to find out how a vital plant
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!