Ναρκοπέδιο με… καρπούζια

Οι αγρότες στην ανατολική Κίνα βλέπουν με απόγνωση τις καλλιέργειες με καρπούζια να «σκάνε» στην κυριολεξία! Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά υγρασίας στην περιοχή, κάτι που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν «ποτίζοντάς» τα με αυξημένες δόσεις χημικών… δημιουργώντας έτσι καρπουζο-ναρκοπέδια!

Περίπου 20 αγρότες από την πόλη Danyang στην επαρχία Jiangsu είδαν τις καλλιέργειές τους που εκτείνονταν σε εκτάσεις 45 εκταρίων να καταστρέφονται!

Οι περσινές τιμές των καρπουζιών λόγω της ζήτησης κυμάνθηκαν σε αυξημένα επίπεδα, κάτι που οδήγησε φέτος αρκετούς αγρότες σε αυτήν την καλλιέργεια…

Αλλά μάλλον το παράκαναν με τα χημικά… και τώρα το πληρώνουν!
Πηγή: newsbeast.gr

Να σημειωθεί ότι στην ΕΕ και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα τέτοιες πρακτικές και ουσίες απογορεύνται με το νόμο και τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα, και είναι μεγάλη η διαφορά στην ασφάλεια προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαική Ένωση από αυτά που πρόερχονται από χώρες εκτός ΕΕ.

Δείτε το video

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bLW7JUGfn9I]

Previous Καλλιέργεια τάρακον
Next Συνδιαστικότητα φυτοπροστατευτικών προϊόντων με τα σκευάσματα μυκορριζών

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ποιες τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα

Το Environmental Working Group, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ υπέρμαχος πολιτικών που προστατεύουν την υγεία σε ατομικό και γενικό επίπεδο, εκδίδει έναν οδηγό σχετικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων στις

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τι δεν πρέπει να βάζουμε για να κάνουμε ένα σωστό κομπόστ.

Κρέας, ψάρια, ζωικά λίπη Προσθέτοντας τα συγκεκριμένα υλικά διατρέχετε τον κίνδυνο της προσέλκυση ανεπιθύμητων επισκεπτών στο κομπόστ σας (μύγες, κουνούπια, ποντίκια κτλ). Εφημερίδες τεμαχισμένες ή Χαρτιά Γραφείου Είναι καλύτερα να

Μελισσοκομία 0 Comments

Η θυμόλη και πώς χρησιμοποιείται στη βιολογική μελισσοκομία

Θυμόλη (Χημ.). Μονοφαινόλη με χημικό τύπο C6H3(C3H7)(OH)CH3 1,2, 4- που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο του θύμου αδένα. Είναι άχρωμο κρυσταλλικό σώμα, με χαρακτηριστική οσμή και καυστική γεύση, δυσδιάλυτο στο νερό

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply