Ποιες τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα

Το Environmental Working Group, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ υπέρμαχος πολιτικών που προστατεύουν την υγεία σε ατομικό και γενικό επίπεδο, εκδίδει έναν οδηγό σχετικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων στις τροφές και βασίζεται σε 43.000 τεστ. Από 43 διαφορετικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών τα ακόλουθα 12 προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων:
• Μπρόκολο
• Μελιτζάνα
• Βλίτα
• Μπανάνα
• Kiwi
• Σπαράγγια
• Μπιζέλια
• Μάνγκο
• Ανανάς
• Γλυκό καλαμπόκι
• Αβοκάντο
• Κρεμμύδι

Οι 12 τροφές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση, στις οποίες βρεθήκαν μεγαλύτερος αριθμός φυτοφαρμάκων ήταν οι ακόλουθες:
• Ροδάκινα
• Μήλα
• Πιπεριές
• Σέλινο
• Νεκταρίνια
• Φράουλες
• Κεράσια
• Μαρούλι
• Σταφύλια
• Αχλάδια
• Σπανάκι
• Πατάτες

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά εξ ορισμού καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τις βιολογικές τροφές – ένα 4ετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο από την Ε.Ε. ονομάζεται: Ποιοτική Χαμηλού Συντελεστή Παραγωγής Τροφή. (QLIF project) – βρήκε ότι οι βιολογικές τροφές είναι κατά πολύ πιο θρεπτικές από αυτές της συμβατικής καλλιέργειας.

Για παράδειγμα, αυτή η μελέτη βρήκε ότι τα βιολογικά τρόφιμα:

• Περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά
• Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ωφέλιμων μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος
• Το βιολογικό γάλα περιέχει 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Πηγή:  deltio-kairou.blogspot.com

Previous Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι
Next Ελληνικά ψυχανθή αντικαθιστούν την μεταλλαγμένη σόγια

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πως να “αναστήσετε” τα λουλούδια σας μετά τις διακοπές σας…

Σε λίγο ανάρτηση για το πως “αναστήσετε” τα φυτά σας μετά τις διακοπές σας!!!! Αν έχετε απορίες ή ερωτήσεις που θέλετε να απαντηθούν για το συγκεκριμένο θέμα, υποβάλετε το, στο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Αλλάξτε συνήθειες

Έκαναν την εμφάνισή τους μαζικά το 1977 στα σούπερ μάρκετ και από τότε χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις καθημερινές μας συναλλαγές. Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Προσέχτε τι τρώτε έξω

Ο κίνδυνος της ποικιλίας O κατάλογος βρίθει εδεσμάτων και εμείς, προκειμένου να γευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα της τέχνης του σεφ, παραγγέλνουμε ποικιλίες, που συνήθως τιτλοφορούνται τόσο ποικιλο-τρόπως όσο

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply