Προστασία από τον παγετό

Προστασία από τον παγετό

Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού, με την εμφάνιση χαμηλών θερμοκρασιών, τότε τα δέντρα και τα ευπαθή φυτά (λεμονιές, μπουκαμβίλιες) θα πρέπει να προστατεύονται όσο είναι δυνατόν με ειδικές καλύψεις, όπως αντιπαγετικό ύφασμα προστασίας, ανεμοφράκτες,  ή είδη οργανικής εδαφοκάλυψης (φλοιός δέντρων, ροκανίδι, πριονίδι, υγιή φύλλα, κομπόστ) στο χώμα, ή με τη χρήση σκευασμάτων οργανικής ουσίας, που μπορείτε να δείτε εδώ

  • Τα παγετόπληκτα φυτά καλό είναι να ψεκάζονται με χαλκούχα σκευάσματα ή κατάλληλα μυκητοκτόνα και απαγορεύεται αυστηρά να κλαδεύονται. Εάν έχουν αποκτήσει πληγές αυτές πρέπει να καλύπτονται με επουλωτικό πληγών.
  • Απαγορεύεται να ενοχλούνται τα φυτά όταν υπάρχει παγετός ακόμα και όταν αποκτούν άθλια όψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτά ανακύπτει στη φάση όταν ο καιρός ζεσταίνει λίγο και τα φυτά προσπαθούν να ανακάμψουν.
  • Για προστασία σε περίπτωση πρόβλεψης παγετού, διαβάστε πώς μπορεί να γίνει εδώ
Previous Εδαφικές αναλύσεις
Next Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας. Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα. Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Αλλάξτε συνήθειες

Έκαναν την εμφάνισή τους μαζικά το 1977 στα σούπερ μάρκετ και από τότε χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις καθημερινές μας συναλλαγές. Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Στο εγχειρίδιο αυτό (του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδας) το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, παρατίθενται για κάθε λαχανικό ξεχωριστά, πληροφορίες για την εποχή, τον τρόπο σποράς,  μεταφύτευσης, τη

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply