Προστασία από τον παγετό

Προστασία από τον παγετό

Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού, με την εμφάνιση χαμηλών θερμοκρασιών, τότε τα δέντρα και τα ευπαθή φυτά (λεμονιές, μπουκαμβίλιες) θα πρέπει να προστατεύονται όσο είναι δυνατόν με ειδικές καλύψεις, όπως αντιπαγετικό ύφασμα προστασίας, ανεμοφράκτες,  ή είδη οργανικής εδαφοκάλυψης (φλοιός δέντρων, ροκανίδι, πριονίδι, υγιή φύλλα, κομπόστ) στο χώμα, ή με τη χρήση σκευασμάτων οργανικής ουσίας, που μπορείτε να δείτε εδώ

  • Τα παγετόπληκτα φυτά καλό είναι να ψεκάζονται με χαλκούχα σκευάσματα ή κατάλληλα μυκητοκτόνα και απαγορεύεται αυστηρά να κλαδεύονται. Εάν έχουν αποκτήσει πληγές αυτές πρέπει να καλύπτονται με επουλωτικό πληγών.
  • Απαγορεύεται να ενοχλούνται τα φυτά όταν υπάρχει παγετός ακόμα και όταν αποκτούν άθλια όψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτά ανακύπτει στη φάση όταν ο καιρός ζεσταίνει λίγο και τα φυτά προσπαθούν να ανακάμψουν.
  • Για προστασία σε περίπτωση πρόβλεψης παγετού, διαβάστε πώς μπορεί να γίνει εδώ
Previous Εδαφικές αναλύσεις
Next Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Χειροποίητο, «χωριάτικο» σαπούνι με αγνό ελαιόλαδο

Η συγκεκριμένη συνταγή μου δίνει έξι σαπούνια των 100 περ. γραμμαρίων το καθένα. Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά. Χρόνος ωρίμανσης σαπουνιού: 4-6 εβδομάδες. Βασικά Συστατικά Βάση-έλαιο (ελαιόλαδο ή ελαφρύτερα λάδια) Νερό

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε: -Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…) -Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…) -Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι,

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Χρήσιμες πρακτικές της εποχής – Νοέμβριος

Ποϊνσέτια & Υπομονή: Αρχίστε να αυξάνετε τις ώρες που τα φυτά σας βρίσκονται στο σκοτάδι προκειμένου να επιταχύνετε την άνθισή τους μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα φυτά αυτά χρειάζονται περίπου 14

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply