Προστασία από τον παγετό

Προστασία από τον παγετό

Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού, με την εμφάνιση χαμηλών θερμοκρασιών, τότε τα δέντρα και τα ευπαθή φυτά (λεμονιές, μπουκαμβίλιες) θα πρέπει να προστατεύονται όσο είναι δυνατόν με ειδικές καλύψεις, όπως αντιπαγετικό ύφασμα προστασίας, ανεμοφράκτες,  ή είδη οργανικής εδαφοκάλυψης (φλοιός δέντρων, ροκανίδι, πριονίδι, υγιή φύλλα, κομπόστ) στο χώμα, ή με τη χρήση σκευασμάτων οργανικής ουσίας, που μπορείτε να δείτε εδώ

  • Τα παγετόπληκτα φυτά καλό είναι να ψεκάζονται με χαλκούχα σκευάσματα ή κατάλληλα μυκητοκτόνα και απαγορεύεται αυστηρά να κλαδεύονται. Εάν έχουν αποκτήσει πληγές αυτές πρέπει να καλύπτονται με επουλωτικό πληγών.
  • Απαγορεύεται να ενοχλούνται τα φυτά όταν υπάρχει παγετός ακόμα και όταν αποκτούν άθλια όψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτά ανακύπτει στη φάση όταν ο καιρός ζεσταίνει λίγο και τα φυτά προσπαθούν να ανακάμψουν.
  • Για προστασία σε περίπτωση πρόβλεψης παγετού, διαβάστε πώς μπορεί να γίνει εδώ
Previous Εδαφικές αναλύσεις
Next Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ανακύκλωσε

Καθώς περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγούν τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, γίνεται ευκολότερο για τον καθένα να ανακυκλώσει. Μάθετε τους νέους και εύκολους τρόπους να ξεφορτωθείτε τα απορρίματα, καθώς επίσης και πώς να

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τα Δημοφιλέστερα Άγρια Χόρτα της Μεσογείου και οι Ευεργετικές τους Ιδιότητες

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόρτα, το οποίο βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είναι τα ραδίκια. Τα ραδίκια ανήκουν στο γένος cichorium όπου περιλαμβάνονται πολλά είδη άγρια και

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

Τυπικά πράσινο υλικά: Φρέσκα (πράσινα) αποκόμματα γκαζόν/χλόης Φρέσκια κοπριά (άλογου, κοτών, κουνελιών, αγελάδων) Απορρίμματα κουζίνας (φρούτα, λαχανικά) Ζιζάνια Πράσινα φύλλα Απομεινάρια φρούτων από τον κήπο Τυπικά καφέ υλικά: Καφέ ξερά

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply