Σπιτικά απορρυπαντικά για κάθε χρήση

Το πράσινο σαπούνι, το άσπρο ξύδι και η σόδα καλό είναι να υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στο σπίτι. Με αυτά τα υλικά και λίγα ακόμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως το λάδι, το αλάτι και το λεμόνι, δε θα χρειαστεί να περάσετε ποτέ ξανά από το τμήμα απορρυπαντικών του σούπερ μάρκετ.

  • Με λευκό ξύδι αραιωμένο σε νερό, σφουγγαρίζετε και καθαρίζετε το μπάνιο σας και καθαρίζετε όλες τις γυάλινες επιφάνειες.
  • Αν βρέξετε ένα χαρτί κουζίνας ή ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και το δέσετε στο στόμιο της βρύσης, την επόμενη μέρα τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί.
  • Με μια κουταλιά λεμόνι και μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα έπιπλά σας θα γυαλίσουν όπως με κανένα σπρέι ή κρέμα του εμπορίου. Προσέξτε μόνο να χρησιμοποιείτε πανί που δεν αφήνει χνούδι, να χρησιμοποιείτε πολύ μικρή ποσότητα και να περνάτε με μαλακό πανί αφού στεγνώσει.
  • Με ξύδι και αλάτι μια φορά την εβδομάδα στα σιφώνια σας που από πάνω θα ρίξετε βραστό νερό, δεν θα σας απασχολήσει ξανά η δυσοσμία.
  • Πασπαλισμένη σόδα στα χαλιά και τα στρώματα ύπνου που θα καθαρίσουμε μετά από ώρες με την ηλεκτρική, θα τραβήξει την υγρασία και οποιαδήποτε μυρωδιά.
  • Με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε ζεστό νερό πλένουμε πιάτα και κάθε επιφάνεια που πλένεται. Ξεβγάζεται πανεύκολα και δεν αφήνει «γραμμές» ή σημάδια αλλά την εντύπωση του απόλυτα καθαρού και του καινούργιου.

Το αποτέλεσμα της χρήσης των παραπάνω υλικών είναι απόλυτη καθαριότητα. Δεν αφήνουν καμία δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι, αντιθέτως αφήνουν μια διακριτική αίσθηση καθαριότητας. Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε αρωματισμένο χώρο, κάψτε αιθέρια έλαια ή, επειδή είναι ακριβά κι επειδή πλέον κανείς δεν ξέρει αν αγοράζει φυσικά ή ημισυνθετικά έλαια, ρίξτε φλούδες εσπεριδοειδών με ένα ξύλο κανέλας ή βανίλιας σε νερό που βράζει ή σε ένα μπολ με βραστό νερό στο καλοριφέρ ή τη σόμπα σας.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε λεμόνι ή πορτοκάλι, μην πετάτε τις φλούδες. Τρίψτε τις στον τρίφτη και φυλάξτε τις στην κατάψυξη για τον αρωματισμό του χώρου σας ή για χρήση σε φαγητά ή γλυκά.

Πηγή:  fugazigr

Previous Ανακύκλωσε
Next Ιπποφαές : Εξάπλωση - Οικονομική σημασία

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ανανάς: Τροπικό φρούτο, με τι κόστος;

Ο πόλεμος τιμών των σουπερμάρκετ, τα τοξικά απόβλητα και τα τροπικά φρούτα. Αυτό το ερευνητικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις απαράδεκτες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που υφίστανται στην Κόστα Ρίκα οι κοινότητες

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ξεφορτωθείτε τα ασφαλώς!

 Αν σκεφτείτε όμως όλα εκείνα τα πράγματα που βρίσκουν το δρόμο τους στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον αλλά και την ποιόητα του πόσιμου νερού, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχείτε.

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας. Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα. Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply