Το νερό και η εξοικονόμηση του στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας


Εξοικονόμηση νερού σε μεγάλο βαθμό μπορεί να επιτευχθεί κατά το σχεδιασμό των κήπων και του περιβάλλοντος χώρου. Οι εξωτερικοί χώροι πρέπει να σχεδιάζονται και να διαμορφώνονται έτσι ώστε:

1. Να χρειάζονται λιγότερο νερό.
 
2. Να αποφεύγονται είδη με μεγάλες απαιτήσεις σε νερό, όπως το γκαζόν και όπου αυτό είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιούνται διαπερατά υλικά, όπως χαλίκι, σπασμένες πέτρες και πλάκες με οπές, όπου το νερό της βροχής συγκρατείται στο έδαφος και συνεισφέρει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
 
3. Να χρησιμοποιούνται φυτά με χαμηλές ανάγκες σε νερό και μεγάλη αντοχή στον ήλιο, δηλαδή προσαρμοσμένα στο ελληνικό τοπίο και τις τοπικές μικροκλιματικές συνθήκες.
 
4. Να επιλέγεται ένα αποδοτικό σύστημα ποτίσματος, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου (για μεγαλύτερους, κοινόχρηστους κήπους συνιστάται το πότισμα στάγδην ή ένα υπόγειο σύστημα).
 
5. Οι υπόλοιποι χώροι (γκαράζ, διάδρομοι) να απορροφούν το νερό της βροχής ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Δημοσιεύτηκε στο www.greenpeace.gr
Previous Μάρκετιγκ Τροφίμων: Καινοτομία και value for money δείχνουν το δρόμο
Next Η Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Παρασκευή σαπουνιών

Το σαπούνι που μπορεί να παρασκευαστεί δεν είναι συνηθισμένο σαπούνι. Εντούτοις καλύπτει μια μεγάλη έκταση από οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές ενώ παραμένει απαλό στο δέρμα αλλά σκληρό στις ακαθαρσίες. Το σαπούνι

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Σπορά σπανακιού

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά «της εποχής»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φαγητό είναι κατ’ αρχήν εμφάνιση και μυρωδιά – η γεύση έρχεται αργότερα. Η απόφαση για το αν μας αρέσει ένα πιάτο, καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply