Φρούτα και λαχανικά για την προστασία των καπνιστών και όχι μόνο

Τα τρόφιμα που προστατεύουν από καρκίνο του παγκρέατος


Ερευνητές από το γερμανικό ίδρυμα Ανθρώπινης Διατροφής του Potsdam παρουσίασαν μια μελέτη σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα για τους καπνιστές.

Συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια, τα μήλα, τα μούρα, το σπανάκι, τα λάχανα και το μπρόκολο φαίνεται πως είναι εξαιρετικά ωφέλιμα μιας και παρέχουν σημαντική προστασία κατά τον καρκίνο του παγκρέατος.

Το όφελος αποδίδεται σε μια ομάδα ουσιών που περιέχουν, τις φλαβονόλες, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τοξικές ουσίες και οξειδωτικές βλάβες.

Παρατηρήθηκε λοιπόν πως ειδικά στους καπνιστές υπάρχει πολύ μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου από τη στιγμή που αυτοί θα καταναλώσουν φλαβονόλες, δηλαδή τα συγκεκριμένα λαχανικά που τις περιέχουν.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η φύση έχει προβλέψει για την προστασία του οργανισμού ακόμη και από «χημικές» ατασθαλίες! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα συμπεριλάβουμε στις διατροφικές μας συνήθειες.

Πηγή: newsbeast

Previous Το μέλλον της Γεωργίας - Χρήση των ρομπότ της NASA για την καλλιέργεια αγρών.
Next 7+1 τροφές που καίνε το λίπος

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

E. coli O157 σε κιμά και σουτζουκάκια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τ η διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά

Διατροφή 0 Comments

Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος..

Διατροφή 0 Comments

Πώς ξεχωρίζουμε μια καλή μπύρα;

Οι περισσότεροι λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν με θέρμη ότι πίνουν μόνο καλή μπύρα. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνει μια μπύρα “καλή” και πώς το ανακαλύπτουμε;

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply