Φυσική Παρασκευή Μαύρης Ελιάς

Ελιές μαύρες κουμνιαστές

  • Διαλέγουμε ώριμες ελιές, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  • Τις βάζουμε σε δοχείο πλαστικό, γυάλινο ή ξύλινο.

  • Ενδιάμεσα και κατά στρώματα τις ραντίζουμε με χοντρό αλάτι, σε αναλογία 1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το δοχείο.
  • Τον πρώτο μήνα κυλούμε τα δοχεία 3-4 φορές τη βδομάδα και μετά τον πρώτο μήνα 1-2 φορές τη βδομάδα.
  • Στους δυο μήνες οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές)

  • Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές).
  • Κρεμάμε το καλάθι, ενώ βάζουμε από κάτω μια λεκάνη για να στάζουν τα υγρά.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, τινάζοντας το καλάθι.
  • Οι ελιές σε ένα μήνα περίπου χάνουν τα υγρά τους, ξεπικρίζουν, ζαρώνουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες όταν σταματήσουν να βγάζουν κόκκινο ζουμί και αρχίσουν να ζαρώνουν.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Βιολογική καλλιέργεια ελιάς - Θρεπτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας
Next Ροδιά

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Οι ελιές ενάντια στην κλιματική αλλαγή!

Στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Λασίθι η “Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή” (OLIVECLIMA) όπου πραγματοποιήθηκε στις

Ελιά 0 Comments

Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία

Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη.   Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική

Προστατευμένο 0 Comments

Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και Ελιές – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply