Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες παραγεμιστές
  • Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα κατά προτίμηση μαντζανίλο. 
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο. 
  • Τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν για 4 μέρες, αλλάζοντας το νερό 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό. Τις αφήνουμε για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε τις ελιές από την άλμη, τις στραγγίζουμε και τις παραγεμίζουμε με κόκκινο πιπέρι ή καρότο ή μαύρη ελιά ή κουτρούβι ή αμύγδαλο.
  • Τοποθετούμε τις ελιές στα βάζα και τις καλύπτουμε κατά το ½ με ξίδι άσπρο και ½ με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
  • Κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια τους και οι ελιές μας είναι έτοιμες για κατανάλωση σε 2-3 μέρες. 
  • Σερβίρονται με ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Ecotrap

Από το 29.30 λεπτό μέχρι το 34.00 λεπτό της εκπομπής  δίνει οδηγίες χρήσης για την Ecotrap.   Δείτε το παρακάτω link   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202435. 

Ελιά 0 Comments

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Εδαφικές απαιτήσεις και νερό

Η ελιά αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών και είναι γενικά δέντρο μειωμένων απαιτήσεων ως προς το έδαφος. Ελαφρώς όξινα έως αλκαλικά εδάφη την ευνοούνκαι μπορεί να ανεχθεί ακόμη και ph 8.5.

Ελιά 0 Comments

Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική

Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – “Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της”, Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply