Φυτά ανθεκτικά στις… διακοπές

Ποια είδη αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες

Λουλούδια, πρασινάδες και αρωματικά βότανα που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο πότισμα είναι η καλύτερη επιλογή για το ζεστό καλοκαίρι της χώρας μας. Τοπικά προϊόντα της μητέρας γης ευδοκιμούν στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για το κέντρο της πόλης ή την ύπαιθρο.


Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν τα κλασσικά αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα, το θυμάρι, η ρίγανη, το δίκταμο, η βαλεριάνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, που είναι ανθεκτικά σε κάθε κλίμα. Απαιτούν λίγο νερό (δύο φορές την εβδομάδα) και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Η διατήρηση των φυτών σε καλή κατάσταση, είναι το μεγαλύτερο άγχος για όσους φεύγουν πολυήμερες διακοπές.
Πριν αναχωρήσετε για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, αποφύγετε να σκαλίσετε το χώμα τους κι αν χρειάζεται ψεκάστε με ειδική ουσία (βάκιλος) που απομακρύνει τις κάμπιες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «real planet», αν δεν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή που μπορεί να φροντίσει τα φυτά σας, τοποθετήστε σε κάθε γλάστρα ένα κλειστό μπουκάλι με νερό ανάποδα, αφού πρώτα έχετε τρυπήσει το καπάκι, ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή. Εάν το μπουκάλι παραμείνει στη θέση του, και δεν προκύψει κανένα άλλο πρόβλημα, το φυτό θα διατηρήσει την υγρασία του για 15-20 μέρες.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/212287/futa-anthektika-stis-diakopes/

Previous Ξήρανση φρούτων
Next Τα στρεσαρισμένα σταφύλια

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Αλλάξτε συνήθειες

Έκαναν την εμφάνισή τους μαζικά το 1977 στα σούπερ μάρκετ και από τότε χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις καθημερινές μας συναλλαγές. Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τι φυτεύουμε τώρα; – Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος είναι ένας καλός μήνας για να γίνουν οι παρακάτω σπορές ή μεταφυτεύσεις: Για να δείτε τι ακόμα μπορώ να φυτέψω τον Φεβρουάριο, πατήστε εδώ Σπορά σπανακιού, σέσκουλου, πράσου, 

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά «της εποχής»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φαγητό είναι κατ’ αρχήν εμφάνιση και μυρωδιά – η γεύση έρχεται αργότερα. Η απόφαση για το αν μας αρέσει ένα πιάτο, καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply