Φυτά ανθεκτικά στις… διακοπές
Ποια είδη αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες
Λουλούδια, πρασινάδες και αρωματικά βότανα που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο πότισμα είναι η καλύτερη επιλογή για το ζεστό καλοκαίρι της χώρας μας. Τοπικά προϊόντα της μητέρας γης ευδοκιμούν στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για το κέντρο της πόλης ή την ύπαιθρο.
Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν τα κλασσικά αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα, το θυμάρι, η ρίγανη, το δίκταμο, η βαλεριάνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, που είναι ανθεκτικά σε κάθε κλίμα. Απαιτούν λίγο νερό (δύο φορές την εβδομάδα) και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.
Η διατήρηση των φυτών σε καλή κατάσταση, είναι το μεγαλύτερο άγχος για όσους φεύγουν πολυήμερες διακοπές.
Πριν αναχωρήσετε για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, αποφύγετε να σκαλίσετε το χώμα τους κι αν χρειάζεται ψεκάστε με ειδική ουσία (βάκιλος) που απομακρύνει τις κάμπιες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «real planet», αν δεν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή που μπορεί να φροντίσει τα φυτά σας, τοποθετήστε σε κάθε γλάστρα ένα κλειστό μπουκάλι με νερό ανάποδα, αφού πρώτα έχετε τρυπήσει το καπάκι, ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή. Εάν το μπουκάλι παραμείνει στη θέση του, και δεν προκύψει κανένα άλλο πρόβλημα, το φυτό θα διατηρήσει την υγρασία του για 15-20 μέρες.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/212287/futa-anthektika-stis-diakopes/
About author
You might also like
Ναρκοπέδιο με… καρπούζια
Οι αγρότες στην ανατολική Κίνα βλέπουν με απόγνωση τις καλλιέργειες με καρπούζια να «σκάνε» στην κυριολεξία! Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά υγρασίας στην περιοχή, κάτι που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν
Η θυμόλη και πώς χρησιμοποιείται στη βιολογική μελισσοκομία
Θυμόλη (Χημ.). Μονοφαινόλη με χημικό τύπο C6H3(C3H7)(OH)CH3 1,2, 4- που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο του θύμου αδένα. Είναι άχρωμο κρυσταλλικό σώμα, με χαρακτηριστική οσμή και καυστική γεύση, δυσδιάλυτο στο νερό
Πρoστατευμένο: Growing Grapes – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!