Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία

Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες:

  • Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη.   Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική ζύμωση. Αν η ζύμωση είναι πλήρης, οι ελιές έχουν αποκτήσει συγκεκριμένα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τη συντήρηση τους. Αντίθετα η συντήρηση στις μερικώς ζυμούμενες ελιές γίνεται με αποστείρωση ή παστερίωση, προσθήκη συντηρητικών, ψύξη ή αδρανές αέριο (χωρίς άλμη). Αυτός ο εμπορικός τύπος είναι γνωστός ως “πράσινες ελιές σε άλμη”.
  • Μη επεξεργασμένες φυσικές μαύρες ελιές.   Οι ελιές αυτές τοποθετούνται απευθείας στην άλμη και έχουν συνήθως μια ελαφρώς πικρίζουσα γεύση. Συντηρούνται με φυσική ζύμωση στην άλμη, με αποστείρωση ή παστερίωση, ή με προσθήκη συντηρητικών. Είναι γνωστές ως “φυσικές μαύρες ελιές σε άλμη.”

  • Μαύρες ώριμες ελιές σε άλμη.   Λαμβάνονται από καρπούς οι οποίοι υποβάλλονται σε οξείδωση (μαύρισμα) του χρώματος σε αλκαλικό περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή η απομάκρυνση της ελευρωπαΐνης είναι πλήρης. Οι ελιές συντηρούνται με θερμική επεξεργασία (αποστείρωση) και είναι γνωστές ως “ώριμες (μαύρες) ελιές”.

Δημοσιεύτηκε στο http://estia.hua.gr

Previous Η Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων
Next COR-RED - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πατάτες σαλάτα με μαύρες ελιέςΥλικά5 πατάτες μέτριες1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα12 μαύρες ελιές½ ματσάκι μαϊντανόλίγο δυόσμο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο3 κ.σ. ξίδιαλάτιΤρόπος παρασκευής● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη

Ελιά 0 Comments

Ελληνική καινοτομία: Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων μπορούν να πωλούνται έως 2.000 ευρώ το λίτρο !!!

Τα υγρά ελαιουργικά απόβλητα (λιοζούμια ή κατσίγαροι όπως λέγονται στην Κρήτη), που αποτελούν κατάρα για το περιβάλλον λόγω της υψηλής τοξικότητάς τους, διαλύοντας ολόκληρα οικοσυστήματα και μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα,

Ελιά 0 Comments

Ecotrap

Από το 29.30 λεπτό μέχρι το 34.00 λεπτό της εκπομπής  δίνει οδηγίες χρήσης για την Ecotrap.   Δείτε το παρακάτω link   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202435. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply