Καλλιέργεια Βασιλικού

Ο Βασιλικός είναι μονοετές φυτό και φτάνει σε ύψος τα 20 με 80 εκατοστά. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Ξεχωρίζουν οι ποικιλίες με τους μικρόφυλλους και πλατύφυλους Βασιλικούς.
Ρίξτε νωρίς την Άνοιξη (Μάρτιος Απρίλιος) σε μία γλάστρα μερικούς σπόρους και απλά σκεπάστε τους με λίγο χώμα.
Ο Βασιλικός θέλει φως αλλά όχι να τον βλέπει απευθείας ο ήλιος. Θέλει δροσερό χώμα, γι’ αυτό ειδικά το καλοκαίρι θα πρέπει να τον ποτίζετε κάθε μέρα. Θα πρέπει να ψαλιδίζετε τακτικά τις κορυφές του ώστε να το βοηθάτε να αναπτυχθεί περισσότερο.

Previous Από 1η Ιουνίου 2012 "ελεύθερα" τα Ευρωπαϊκά Βιολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ
Next Βίντεο για την Aloe Vera (video)

About author

You might also like

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας

Καφέ της Επιστήμης – Δελτίο Τύπου Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης»

Αρωματικά Φυτά 1Comments

Καλλιέργεια Δάφνης

Η δάφνη είναι πολυετές φυτό και φτάνει σε ύψος τα 3 με 5 μέτρα. Μπορείτε να μαζέψετε τα δαφνόφυλλα τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Αν και μπορείτε να ξεκινήσετε τη

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Καλλιέργεια Δενδρολίβανου

Το Δενδρολίβανο είναι πολυετές φυτό και φτάνει σε ύψος μισό με ένα μέτρο. Η συλλογή των φύλλων του γίνεται από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους, μοσχεύματα και

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply