Καλλιεργήστε βότανα στο σπίτι σας

Μπορεί η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να καλλιεργήσετε φρέσκα βότανα, μυρωδικά ή/και λαχανικά στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.

Υπάρχει μια ποικιλία φυτών που μπορείτε να φυτέψετε σε γλαστρούλες τις οποίες θα τοποθετήσετε είτε στο μπαλκόνι, είτε στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Εφόσον η μόνωση του σπιτιού σας είναι καλή, προκειμένου να διατηρείται σχετικά σταθερή η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε η ιδανικότερη λύση για εσάς είναι να αγοράσετε τα φυτά (λαχανικά και βότανα) που θέλετε και να τα τοποθετήσετε εκεί όπου η έκθεση στον ήλιο είναι μέγιστη. Φροντίστε ακόμη, τα φυτά να μην ακουμπούν στο κρύο τζάμι των παραθύρων.

Το να φυτέψετε σπόρους και να περιμένετε να μεγαλώσουν είναι ακόμη μια λύση, αρκεί να αρχίσετε τη διαδικασία στα μέσα του φθινοπώρου.

Απαλλαχτείτε από τα ενοχλητικά έντομα, πριν βάλετε τα φυτά σας στο εσωτερικό του σπιτιού σας, γιατί η ζέστη και η υγρασία πίσω από τα ηλιόλουστα παράθυρα ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Ελέγξτε την υγρασία του χώματος και ποτίστε ξανά όταν θα έχουν στραγγίξει καλά και το χώμα θα είναι στεγνό, διαφορετικά υπάρχει η περίπτωση να σαπίσει η ρίζα του φυτού.

Επιλέξτε ποικιλίες από πολυετή βότανα όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, και φασκόμηλο. Αντέχουν στο κρύο του χειμώνα και αφού τελειώσουν τα κρύα μπορείτε να τα βγάλετε και πάλι στη βεράντα σας.

Δημοσιεύτηκε στο http://www.newsbeast.gr
Previous Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου
Next Σαλιγκαροτροφία

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Απορρυπαντικά-Καθαριστικά

Το σύγχρονο νοικοκυριό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα εργαστήριο χημείας. Μετρήσατε ποτέ πόσα διαφορετικά χημικά προϊόντα χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, κυρίως για καθαρισμό και απολύμανση; Η απάντηση είναι

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Βασιλικός, καλλιέργεια και ποικιλίες

Ο βασιλικός «ώκιμον το βασιλικόν», Ocimum basilicum , ανήκει στην οικογένεια των Xειλανθών, ονομασία που προέρχεται από την ελληνική λέξη «βασιλεύς». Συγγενεύει με άλλα αρωματικά φυτά όπως το δεντρολίβανο, η

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply