Λάστιχα αυτοκινήτου από «ρώσικα ραδίκια» αναπτύσσει η Bridgestone
Τα ρωσικά ραδίκια (πικραλίδες) αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για την κατασκευή των ελαστικών των αυτοκινήτων, όπως διαπιστώθηκε από το αμερικανικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας, Bridgestone.
Η παγκόσμια ζήτηση για ελαστικά έχει αυξηθεί και γι’αυτό το λόγο επιστήμονες και βιομηχανίες, εκτός από την εβέα, αναζητούν εκείνα τα είδη φυτών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να αντικαταστήσουν το καουτσούκ. Σήμερα είναι γνωστά περίπου 1200 τέτοια είδη φυτών, αλλά όπως αποδείχθηκε, η μεγαλύτερη ποσότητα καουτσούκ μπορεί να παραχθεί από τα ραδίκια. Και μάλιστα, ειδικά από αυτά που βγαίνουν στη Ρωσία.
«Η Bridgestone εξακολουθεί να κάνει μεγάλες προσπάθειες για την ανεύρεση των καλύτερων εναλλακτικών επιλογών φυσικού καουτσούκ, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ελαστικών. Ετσι, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ανακάλυψη σχετικά με τα ρωσικά ραδίκια, η οποία είναι πιθανό να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου της εταιρίας Bridgestone Americas, καθηγητής Χιρόσι Μόουρι.
Κατά τα έτη 2012-2013, η Bridgestone πρόκειται να διεξάγει πειράματα με τα ρωσικά ραδίκια. Οι Αμερικανοί ερευνητές ήδη αναζητούν τρόπους για τη λήψη καουτσούκ σε βιομηχανική κλίμακα από το θαμνώδες φυτό γκουαγιούλ (παρθένιο), το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προς το παρόν, παραδοσιακή πρώτη ύλη για την παραγωγή καουτσούκ, παραμένει το δένδρο εβέα.
Πηγή: econews
About author
You might also like
Βίντεο για την Aloe Vera (video)
Ένα εξαιρετικό βίντεο για όσους δε γνωρίζουν πολλά για το φυτό που λέγεται Αλόη Βέρα
Μετάξι: το υλικό του μέλλοντος
Οι Κινέζοι εκτρέφουν συστηματικά μεταξοσκώληκες εδώ και 5.000 χρόνια για να παράγουν υψηλής ποιότητας μετάξι σε μεγάλες ποσότητες. Μια αμερικανική ερευνητική ομάδα έφερε κυριολεκτικά την επανάσταση στη χρήση της πανάρχαιας
Λίγα λόγια για την παραγωγή σαλιγκαριών
Υψηλές αποδόσεις, εξασφαλισμένη διάθεση παραγωγής και πολλαπλές επιλογές επιδότησης προσφέρει η επαγγελματική ενασχόληση με την εκτροφή σαλιγκαριών. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η διαρκώς αυξανόμενη


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!