Συλλογικός λαχανόκηπος στην Κεντρική Μακεδονία

Με σεβασμό στους φυσικούς πόρους γίνεται η καλλιέργεια

Tον πρώτο συλλογικό λαχανόκηπο στην κεντρική Μακεδονία δημιούργησαν τα μέλη της Ομάδας Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών. Ο λαχανόκηπος φτιάχτηκε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, σε έκταση ενάμιση στρέμματος, και χωρίστηκε σε 24 μερίδια για τα μέλη της ομάδας.


Η καλλιέργεια είναι μη κερδοσκοπική, καλύπτει δηλαδή τις ανάγκες των μελών της ομάδας και γίνεται με βάση τις αρχές της βιολογικής, βιοδυναμικής ή φυσικής καλλιέργειας με σεβασμό στους φυσικούς πόρους, ώστε τα τρόφιμα που θα παράγονται να είναι καθαρά, ασφαλή και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως υπογραμμίζουν άλλωστε στο καταστατικό τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους, «η δραστηριότητα αυτή, μέσα από αρχές της συλλογικότητας, της συντροφικότητας, της ισονομίας και της συνεχούς εκπαίδευσης, μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα εργαστήριο έρευνας για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αστών και αγροτών και να φέρει κοντά στην φύση τον άνθρωπο της πόλης».

Σημειώνεται ότι εκτός από τα 24 μερίδια, η ομάδα έχει δημιουργήσει και δύο κοινόχρηστους λαχανόκηπους απ΄ όπου η παραγωγή θα διατεθεί σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα πλέον η κριτική του καναπέ, προχωράμε σε μια δράση που θα αναδείξει τις εσωτερικές μας δυνάμεις και ικανότητες και θα δώσει διαφορετική οπτική στην έννοια του «κοινόχρηστου» και του «συνεργατικού», εξηγούν τα μέλη της ομάδας.

Πηγή: econews

Previous Aνακυκλώνοντας τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών
Next Συναγερμός για την επέλαση του κουνουπιού “τίγρη”

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ» της εταιρείας

Διατροφή 0 Comments

Ασπιρίνη made in Crete

Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο. Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του

Διατροφή 0 Comments

Τι δεν ξέρεις για το κρασί

Κι ενώ γνωρίζεις για αρώματα, ποικιλίες, επίγευση, τανίνες, σώμα, την πατάς σε κάτι πράγματα μικρά: οι μύθοι που έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί σε κρατάνε δέσμιο και σε εμποδίζουν να απολαύσεις

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply