Τι μας εκνευρίζει;
Ποιες συμπεριφορές μας εκνευρίζουν περισσότερο; Ποια είναι η συνηθέστερη πηγή του καθημερινού μας θυμού και ποιες οι συχνότερες αφορμές που μας βγάζουν εκτός εαυτού;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Εγκεφαλικών της Βρετανίας και άλλους οργανισμούς σε δείγμα 2.000 εθελοντών.
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Εγκεφαλικών της Βρετανίας και άλλους οργανισμούς σε δείγμα 2.000 εθελοντών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πρώτη αιτία που ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι σχεδόν στους 8 στους δέκα είναι οι κακοί τρόποι και η αγένεια. Στη δεύτερη θέση των συμπεριφορών που μας εκνευρίζουν βρίσκεται η παράκαμψη στις «ουρές», όταν δηλαδή περιμένουν σε μία ουρά και κάποιος προσπαθεί να τους πάρει τη θέση και να προηγηθεί.
Στη λίστα των αιτιών εκνευρισμού ακολουθεί η κακή οδήγηση (έξι στους δέκα), αλλά και τα όσα βλέπουν να γίνονται στα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης (τρεις στους δέκα).
Επιπλέον, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως εκνευρίζονται όταν κάποιος μιλάει δυνατά στο κινητό του τηλέφωνο.
Σημειωτέον πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία για τη σημασία που έχει ο συστηματικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, δεδομένου ότι η υπέρταση αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επιμύθιο: Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε όσα μας εκνευρίζουν και να μειώσουμε το άγχος και την πίεσή μας είναι να «αντιδράμε» με το προσωπικό μας παράδειγμα.
Δημοσιεύτηκε στο http://www.moodhackers.com
About author
You might also like
Iδιαίτερα τοξικό το ζιζανιοκτόνο Roundup, επιβεβαιώνουν διεθνείς επιστήμονες
Τα πρόσφατα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην αναφορά μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων έρχονται για να επιβεβαιώσουν την τοξικότητα του Roundup. Το ζιζανιοκτόνο με την μεγαλύτερη χρήση στον κόσμο και συνδεόμενο άμεσα
Ζεύξη
Ζεύξη : Ένωση, Σύνδεση, Γεφύρωμα Συνδυάζοντας τις δύο διαφορετικές οικογενειακές συνταγές, της κρητικής Τσικουδιάς και του Μακεδονίτικου Τσίπουρου, το κτήμα ΚΠ προσφέρει ένα απόσταγμα ελαφρόπιοτο μα γεμάτο γεύσεις και αρώματα.
Ο θόρυβος βλάπτει φυτά και ζώα
Οι θόρυβοι από τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα και κάθε άλλη θορυβώδη ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρούν αρνητικά όχι μόνο στα πουλιά και στα ζώα, κάτι που ήταν ήδη γνωστό, αλλά και στην


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!