«Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)

Με το παγκόσμιο βραβείο νερού βραβεύτηκε το 2012 ο Sergio Jesus Rico, από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού, για την εφεύρεσή του με τίτλο «στερεή βροχή».

Πρόκειται για μια τεχνολογία που ενυδατώνει τις καλλιέργειες μετατρέποντας το νερό σε ζελέ (gel) με τη χρήση πολυακρυλικού καλίου, το οποίο προσκολλάται κατευθείαν στις ρίζες του νερού και τις κρατά δροσερές.

Η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών σε περιοχές που μαστίζονται από την ξηρασία, όπως το Μεξικό.

Το νερό εξατμίζεται πολύ εύκολα από το έδαφος, ενώ ορισμένες φορές δεν καταφέρνει καν να φτάσει στις ρίζες των φυτών.

Η «στέρεα βροχή» μπορεί να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς το τεχνητό ζελέ θάβεται στο έδαφος και επαναπροσλαμβάνει νερό όταν βρέχει.

Ένα κιλό «στέρεας βροχής» συγκρατεί λίτρα νερού. Το ζελέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε καλλιέργεια και διατηρείται στο έδαφος για οχτώ με δέκα χρόνια.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: econews

Previous Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ
Next ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αναλυτικός κατάλογος Ελληνικών Προιόντων

About author

You might also like

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές

Ερευνητές από το Fraunhofer Research Institution στο Μόναχο της Γερμανίας ανέπτυξαν έναν αισθητήρα σε φιλμ που μπορεί να ενσωματωθεί στο περιτύλιγμα τροφών και να ανιχνεύει χαλασμένα τρόφιμα. Το λεπτό φιλμ

Γεωργία Ακριβείας 1Comments

Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες

Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς 

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply