«Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)
Με το παγκόσμιο βραβείο νερού βραβεύτηκε το 2012 ο Sergio Jesus Rico, από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού, για την εφεύρεσή του με τίτλο «στερεή βροχή».
Πρόκειται για μια τεχνολογία που ενυδατώνει τις καλλιέργειες μετατρέποντας το νερό σε ζελέ (gel) με τη χρήση πολυακρυλικού καλίου, το οποίο προσκολλάται κατευθείαν στις ρίζες του νερού και τις κρατά δροσερές.
Η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών σε περιοχές που μαστίζονται από την ξηρασία, όπως το Μεξικό.
Το νερό εξατμίζεται πολύ εύκολα από το έδαφος, ενώ ορισμένες φορές δεν καταφέρνει καν να φτάσει στις ρίζες των φυτών.
Η «στέρεα βροχή» μπορεί να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς το τεχνητό ζελέ θάβεται στο έδαφος και επαναπροσλαμβάνει νερό όταν βρέχει.
Ένα κιλό «στέρεας βροχής» συγκρατεί λίτρα νερού. Το ζελέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε καλλιέργεια και διατηρείται στο έδαφος για οχτώ με δέκα χρόνια.
Πηγή: econews
About author
You might also like
Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές
Ερευνητές από το Fraunhofer Research Institution στο Μόναχο της Γερμανίας ανέπτυξαν έναν αισθητήρα σε φιλμ που μπορεί να ενσωματωθεί στο περιτύλιγμα τροφών και να ανιχνεύει χαλασμένα τρόφιμα. Το λεπτό φιλμ
Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες
Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!