Σπορά σπανακιού
Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά πρέπει να γίνεται Φεβρουάριο.
Προτιµώνται εδάφη µε µεσηµβρινή έκθεση ώστε τα φυτά να δέχονται περισσότερο ήλιο. Η σπορά γίνεται σε ψιλοχωµατισµένο έδαφος µε σπαρτική σε γραµµές 30 µε 40 εκ. και 20 εκ. επί των γραµµών και σε βάθος σποράς 2,5 περίπου εκ. Για ένα στρέµµα χρειάζονται 2 κιλά σπόρου.
Το σπανάκι θέλει µέτρια υγρασία και στις µέτριες θερµοκρασίες δίνει τις καλύτερες αποδόσεις. Χρειάζεται προσοχή από τις παγωνιές. Μετά το φύτρωµα του σπόρου τα φυτά είναι έτοιµα για συγκοµιδή σε 7 εβδοµάδες.
Τα φυτά κόβονται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα καλώς αναπτυγµένα φυτά έχουν φύλλα σαρκώδη και παράρριζα που βλαστάνουν µαζί σε πυκνές ή ανοιχτές τούφες.
Τα φύλλα πρέπει να έχουν πρακτικά τριγωνικό σχήµα, βαθυπράσινο χρώµα, λεία χείλη και κυµατιστή ή λεία επιφάνεια αναλόγως ποικιλίας. Μετά την κοπή, τα φύλλα συσκευάζονται σε καλάθια ή κιβώτια. Το σπανάκι µπορεί να διατηρηθεί νωπό µέχρι 10 µέρες σε θερµοκρασία 1οC και υγρασία 90%.
Πηγή:agronews
About author
You might also like
Το νερό και η εξοικονόμηση του στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας
Εξοικονόμηση νερού σε μεγάλο βαθμό μπορεί να επιτευχθεί κατά το σχεδιασμό των κήπων και του περιβάλλοντος χώρου. Οι εξωτερικοί χώροι πρέπει να σχεδιάζονται και να διαμορφώνονται έτσι ώστε: 1. Να
COCA COLA ZERO – Τα συστατικά που περιέχει και οι παρενέργειες στον άνθρωπο
Σύμφωνα με την Wikipedia η Coca Cola Zero περιέχει: – Ανθρακούχο νερό, δηλαδή νερό που περιέχει διαλυμένο διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Τα ανθρακούχα μεταλλικά νερά διαλύουν το σμάλτο των δοντιών
Πρoστατευμένο: Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.


1 Comment
Σπορά σπανακιού – Agroplace
01 Νοεμβρίου, 20:26[…] Πηγή : cfn.gr […]