Kατάλληλη επισήμανση -για να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού!
Στις 10 Mαρτίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν στο Στρασβούργο μια έκθεση για την επισήμανση των τροφίμων που ζητεί τη διευκρίνιση τόσο της προέλευσης των τροφίμων όσο και του τόπου επεξεργασίας τους. Kι αυτό επειδή σήμερα δεν είναι λίγα τα τρόφιμα που παράγονται σε μια χώρα και στη συνέχεια επεξεργάζονται από άλλη χώρα -ή ακόμα και άλλη ήπειρο. H νέα νομοθεσία θα επιτρέψει στους καταναλωτές να γνωρίζουν κάθε φορά τι ακριβώς τρώνε και από πού, χάρη στην κατάλληλη επισήμανση.
Η εγκεκριμένη έκθεση, που συνέταξε η ρουμάνα ευρωβουλευτής Maria Petre σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων, ζητεί να τοποθετείται κάθε φορά η κατάλληλη ετικέτα στο εκάστοτε τρόφιμο, που θα δηλώνει τον τόπο προέλευσης αλλά και επεξεργασίας του εν λόγω προϊόντος.
Πάρτε για παράδειγμα τις βελγικές πραλίνες από καρύδα, που φτιάχνονται στο Bέλγιο. Θα πρέπει να δηλώνεται ξεκάθαρα ότι το κακάο παράγεται από την Aκτή του Ελεφαντοστού, ενώ η καρύδα από τη Mπουρκίνα Φάσο.
About author
You might also like
Ποιές πατάτες να αγοράζουμε
ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ; Οχι. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι λίγες (κυρίως η Σπούντα, η Λιζέτα και η Μαρφόνα) και δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους ως προς
Τι παγίδες κρύβουν οι ετικέτες τροφίμων;
Τα τελευταία χρόνια, η αναγραφή διατροφικών πληροφοριών στις συσκευασίες τροφίµων είναι υποχρεωτική. Οι ετικέτες σκοπό έχουν να ενηµερώσουν και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές και συγχρόνως πιο σωστές
Μάρκετιγκ Τροφίμων: Καινοτομία και value for money δείχνουν το δρόμο
Σχεδόν το 80% των καταναλωτών διεθνώς, φαίνεται να αποκτά αυξανόμενη συνείδηση για τις τιμές των τροφίμων. Όπως δείχνουν οι έρευνες, η τάση αυτή θα χαρακτηρίζει το χώρο και μετά την
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!