Master PH

Το Master PH είναι λίπασμα, με ιδιότητες συνεργιστικές για τους ψεκασμούς με φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα. Με τη χρήση του στο ψεκαστικό διάλυμα αποδίδεται η πλήρης δραστικότητα των φυτοφαρμάκων με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να αυξάνουμε τις δόσεις πέρα από τις απαραίτητες συνιστώμενες.

Το Master PH αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε για τον ψεκασμό. Τα περισσότερα νερά στην Ελλάδα έχουν τιμές pH από 7-8,5, ενώ τα περισσότερα φυτοφάρμακα χρειάζονται όξινα διαλύματα για να δράσουν. Σε αλκαλικά pH πολλά φάρμακα υδρολύονται και έτσι απαιτούνται διαρκώς μεγαλύτερες δόσεις για να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα με την ποσότητα που δεν έχει υδρολυθεί.

 Το Master PH ρυθμίζει το pH κοντά στο 5 και προλαμβάνει την υδρόλυση που υφίστανται τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα σε σκληρό νερό.

Ο προσδιορισμός της ποσότητας που απαιτείται για να φθάσει το pH στο 5 γίνεται με ακρίβεια λόγω της κόκκινης  χρωστικής που περιέχει.

 Χρησιμοποιείται με εντομοκτόνα και ιδιαίτερα τις πυρεθρίνες που γίνονται  ασταθείς στα αλκαλικά νερά, με μυκητοκτόνα, ακαρεοκτόνα, φυτορρυθμιστικές ουσίες, διαφυλλικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα.

Πρώτα ρυθμίζουμε το pH του διαλύματος με Master PH και μετά προσθέτουμε τα προϊόντα φυτοπροστασίας.

Για μαλακό νερό 40-60 cc /100 lit διαλύματος. Για μεσαία σκληρό νερό 60-100 cc/ 100 lit διαλύματος και για σκληρό νερό 100-150 cc/ 100 lit. Εάν το χρώμα δεν αλλάζει τότε προσθέτουμε σταδιακά μικρές ποσότητες (10cc /100 lit) μέχρι να αλλάξει. 

Ενδεικτικές τιμές pH

Previous Πρόγραμμα απόσυρσης μπαταριών από την Tesla
Next Οδηγίες εφαρμογής σκευασμάτων μυκορρίζων- Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments
Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Εδαφικές αναλύσεις

Μία εδαφολογική ανάλυση περιλαμβάνει τη μέτρηση των παρακάτω παραμέτρων: Μέτρηση pH και ηλεκτρικής αγωγιμότητας εδάφους Μηχανική ανάλυση εδάφους Προσδιορισμός CaCO3 εδάφους Προσδιορισμός οργανικού άνθρακα και οργανικής ουσίας εδάφους Προσδιορισμός ολικού

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply