Καταπολέμηση Βακτηριακού Καψίματος Στην Αχλαδιά – Μάρτιος

Καταπολέμηση Βακτηριακού Καψίματος Στην Αχλαδιά – Μάρτιος

PearsΣυνιστάται η προστασία των ανοιγμένων λουλουδιών, όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 18,3oC και αναμένεται βροχή ή η σχετική υγρασία ξεπερνάει το 60% (χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο μεγίστου – ελαχίστου ή παρακολουθείτε τα δελτία καιρού).
Κατάλληλα αγροχημικά: ΛΑΜΙΝΑΡΙΝ, όπως συστήθηκε στο Δελτίο μας Νο4 /2-3-2011.
– Από την άνθηση και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να επιθεωρείτε τα κτήματα και να αφαιρείτε και να καίτε τα προσβεβλημένα κλαδιά. Οι τομές πρέπει να γίνονται 50 – 60 εκ. κάτω από το ορατό σύμπτωμα και πάντα με ξηρό καιρό. Επίσης να αφαιρείτε τους ταχυφυείς και τα παραβλάσταρα. ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΕ τα εργαλεία με εμβάπτιση σε διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% για 2 – 3 δευτερόλεπτα μετά από κάθε δένδρο. Μετά το τέλος των εργασιών να πλένετε και να λαδώνετε τα εργαλεία, διότι η χλωρίνη είναι ισχυρό οξειδωτικό.
 Πηγή: No 6 / 15 Μαρτίου 2011
(Τεχνικό δελτίο – γεωργική προειδοποίηση)
Previous Πώς να διώξετε τις αφίδες από τα φυτά σας
Next Από την Καρδίτσα στο... Harrods!

About author

You might also like

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Οδηγίες Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στην Βαμβακοκαλλιέργεια

Οι οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στο βαμβάκι συντάχθηκαν: Σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες αρχές, της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας, Με τον νόμος 4036/27-1-2012  “Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις”

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Καταπολέμηση ψύλλας στην Αχαλαδιά- Φουζικλάδιο Μηλοειδών – Απρίλιος

ΨΥΛΛΑ ΑΧΛΑΔΙΑΣ Παρατηρήθηκαν ήδη τα πρώτα τέλεια έντομα της ανοιξιάτικης πτήσης. Οι πρώτες εκκολάψεις των ωοτοκιών της ανοιξιάτικης γενιάς αναμένονται περίπου 10 Μαϊου.

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Φυστικιά – Καλλιεργητικές οδηγίες Μάιος

α. ΣΕΠΤΟΡΙΑ. Συνιστάται ψεκασμός με χαλκούχα σκευάσματα. Με την εφαρμογή των χαλκούχων καταπολεμείται και το Καμαροσπόριο. β. ΕΥΡΥΤΟΜΟ. Δεν χρειάζεται ακόμη επέμβαση. Θα ακολουθήσει νεότερη προειδοποίηση. γ. ΘΡΙΠΕΣ-ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΙ (Ιδιόκερος κ.α.).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply