Άφησε την Αγγλία για τα Ελληνικά βουνά & μέσα σε 20 ώρες στέλνει τα προϊόντα στο εξωτερικό.

Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερo, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής.

Κάθε μέρα ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων. Με σπουδές στα οικονομικά και με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, με εργασία σε πολυεθνική στο Λονδίνο, τα εγκατέλειψε όλα κι έπιασε τις ράχες!.. Να τι αναφέρει: “Επτά το πρωί ανεβαίνω στο βουνό και σε είκοσι ώρες τα άγρια χόρτα είναι στο εξωτερικό.

Τα χόρτα αποθηκεύονται στο παραδοσιακό καλάθι για να περνάει ο αέρας. Κερδίζω τόσα ώστε να μην κάνω κανέναν συμβιβασμό. Κάποιοι μεγάλοι σεφ σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι’ αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή”.

Πηγή: e-geoponoi.gr

Previous Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες
Next Καλλιέργεια Σέλινου

About author

You might also like

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Καλλιέργεια Φακής

Η εποχή της σποράς Ο καλλιεργητής καλείται να αποφασίσει αν θα σπείρει την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Η φθινοπωρινή σπορά γίνεται μετά τα πρωτοβρόχια και αμέσως πριν πιάσουν οι παγωνιές.

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις… χρωματιστές καλλιέργειες

Ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης, που όμως δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα οι Έλληνες αγρότες, ανοίγεται στην αξιοποίηση διαφόρων αγροτικών προϊόντων για την παραγωγή φυσικών χρωστικών ουσιών για τρόφιμα. Σε όλο τον

Νέες Καλλιέργειες

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply