Ελληνικά ψυχανθή αντικαθιστούν την μεταλλαγμένη σόγια

Τα «ταπεινά» ψυχανθή της ελληνικής γης, όπως το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τα ζώα. Μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές, με πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες, την οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία μας

Πηγή:greenpeace.org

Previous Ποιες τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα
Next Λάστιχα αυτοκινήτου από «ρώσικα ραδίκια» αναπτύσσει η Bridgestone

About author

You might also like

Νέες Καλλιέργειες 4 Comments

Καλλιέργεια Αραχίδας (Αράπικο Φυστίκι)

Η σημασία της αυξάνει επειδή εκτός από τα σπέρματα που είναι η κύρια παραγωγή, όλο το υπέργειο μέρος, στελέχη και φύλλα είναι σανός καλής ποιότητας, όπως περίπου οι σανοί των

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Αλόη: Εξάπλωση – Οικονομική σημασία

Σήμερα η αλόη έχει εξαπλωθεί στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές, ενώ σε περιοχές της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας που επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες, αποτελεί μια αρκετά προσοδοφόρα καλλιέργεια. Σε

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Στέβια – Μια καλλιέργεια ως νέο εναλλακτικό της ζάχαρης

Είναι πολυετές ποώδες φυτό ύψους 0,6 μέτρων όταν είναι αυτοφυές (στα τροπικά θερμά κλίματα). Καλλιεργείται όμως ως ετήσιο και σε διάφορες πιο ψυχρές περιοχές του κόσμου. Τα φύλλα είναι μικρά,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply