Καλλιεργήστε βότανα στο σπίτι σας

Μπορεί η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να καλλιεργήσετε φρέσκα βότανα, μυρωδικά ή/και λαχανικά στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.

Υπάρχει μια ποικιλία φυτών που μπορείτε να φυτέψετε σε γλαστρούλες τις οποίες θα τοποθετήσετε είτε στο μπαλκόνι, είτε στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Εφόσον η μόνωση του σπιτιού σας είναι καλή, προκειμένου να διατηρείται σχετικά σταθερή η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε η ιδανικότερη λύση για εσάς είναι να αγοράσετε τα φυτά (λαχανικά και βότανα) που θέλετε και να τα τοποθετήσετε εκεί όπου η έκθεση στον ήλιο είναι μέγιστη. Φροντίστε ακόμη, τα φυτά να μην ακουμπούν στο κρύο τζάμι των παραθύρων.

Το να φυτέψετε σπόρους και να περιμένετε να μεγαλώσουν είναι ακόμη μια λύση, αρκεί να αρχίσετε τη διαδικασία στα μέσα του φθινοπώρου.

Απαλλαχτείτε από τα ενοχλητικά έντομα, πριν βάλετε τα φυτά σας στο εσωτερικό του σπιτιού σας, γιατί η ζέστη και η υγρασία πίσω από τα ηλιόλουστα παράθυρα ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Ελέγξτε την υγρασία του χώματος και ποτίστε ξανά όταν θα έχουν στραγγίξει καλά και το χώμα θα είναι στεγνό, διαφορετικά υπάρχει η περίπτωση να σαπίσει η ρίζα του φυτού.

Επιλέξτε ποικιλίες από πολυετή βότανα όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, και φασκόμηλο. Αντέχουν στο κρύο του χειμώνα και αφού τελειώσουν τα κρύα μπορείτε να τα βγάλετε και πάλι στη βεράντα σας.

Δημοσιεύτηκε στο http://www.newsbeast.gr
Previous Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου
Next Σαλιγκαροτροφία

About author

You might also like

Έδαφος 0 Comments

Φυσικά Βιολογικά Λιπάσματα

Τα κύρια θρεπτικά συστατικά των φυτών Τρεις είναι οι θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται από τα φυτά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα στοιχεία. Είναι το άζωτο(N), ο φώσφορος(P) και

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τα Δημοφιλέστερα Άγρια Χόρτα της Μεσογείου και οι Ευεργετικές τους Ιδιότητες

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόρτα, το οποίο βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είναι τα ραδίκια. Τα ραδίκια ανήκουν στο γένος cichorium όπου περιλαμβάνονται πολλά είδη άγρια και

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Μαγειρεμένα τρόφιμα

Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάμε, στο ψυγείο και πριν το καταναλώσουμε το ξαναζεσταίνουμε, έτσι ώστε, στο κέντρο του, να έχει

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply