Οι ευεργετικές ιδιότητες του πεπονιού

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πεπονιού δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές σε πολλούς. Έτσι, λοιπόν, σε ένα πείραμα που έκανα ερευνητές από το εξωτερικό, αποδείχτηκε ότι διαθέτει αντιπηκτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Οι ερευνητές ανέμειξαν αιμοπετάλια με τη γλυκιά, νερουλή σάρκα του πεπονιού. Συμπέραναν ότι το πεπόνι περιέχει έναν παράγοντα που εμποδίζει τη συσσώρευση των ανθρωπίνων αιμοπεταλίων. Έτσι, τα αιμοπετάλια δεν κατάφεραν να ενωθούν, με αποτέλεσμα να αποτύχουν στη δημιουργία θρόμβων που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Το αντιπηκτικό χημικό του πεπονιού είναι η αδενοσίνη, το ίδιο συστατικό που υπάρχει στα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, το πεπόνι είναι ακόμη μια τροφή που βοηθά στην αραίωση του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Επίσης, το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C και, β-καροτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και άλλα ακόμα προβλήματα που συνδέονται με την μεγάλη ηλικία, όπως ο καταρράκτης (Phytother Res. 2005). Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Α (19%/100gr), η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

 

Πηγή:newsbomb

Previous Λάστιχα αυτοκινήτου από «ρώσικα ραδίκια» αναπτύσσει η Bridgestone
Next Σανσεβιέρια η τρίζωνη

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

Διατροφή 0 Comments

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ COCA-COLA

The recipe:… Διαβάστε περισσότερα »

Διατροφή 0 Comments

Τι έτρωγαν οι πρόγονοι μας

Εν αρχή ήταν τα βελανίδια. Μετά… εγένετο άρτος και οίνος και στη συνέχεια οι καρποί αυξάνονταν και πληθύνονταν. Όσπρια, κρέας, σίτος και λάδι. Μέχρι σήμερα, που τα λίπη φθάνουν και

1 Comment

Leave a Reply