ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιιτα τυλιχτή

Υλικά για τη ζύμη
4 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιγκ πάουντερ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Υλικά για τη γέμιση
1½ -2 ποτήρια ελιές κομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ -1 ποτήρι κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 αυγό για άλειμμα
σισάμι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
● Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιγκ πάουντερ.
● Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό και ζυμώνουμε καλά να
γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
● Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και τη χωρίζουμε
σε 4- 5 μέρη.
● Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο, σκορπίζουμε στα 3/4 τη γέμι-
ση και το τυλίγουμε σε ρολό αρχίζοντας από την πλευρά που είναι
οι ελιές.
● Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ή περνούμε τις ελιόπιτες σε σισάμι
και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
● Όταν θα τις σερβίρουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Φτιάξτε μόνες σας καλλυντικά σαπούνια
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Μυκόρριζες 0 Comments

Ανάπτυξη και Ανθεκτικότητα Φυτών Ελιάς σε Βερτιτσιλίωση (Verticillium dahliae) με τη χρήση Μυκορριζών (Seitrich)

Τα αποτελέσματα πειράματος που διεξήχθη για την ανάπτυξη, θρέψη, αντοχή στο μεταφυτευτικό σοκ και αντοχή στο Verticillium dahliae με μυκόρριζες πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Universidad

Ελιά 0 Comments

Φυσικό Ξεπίκρισμα Ελιάς

Στο νερό του ξεπικρίσματος θα πρέπει κάθε φορά να προσθέτουμε χυμό λεμονιού στην αναλογία 1-2 λεμόνια σε 1 λίτρο νερού. Το λεμόνι βοηθά στο να διατηρούν οι ελιές το πράσινο

Μυκόρριζες 0 Comments

Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική

Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – “Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της”, Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply