ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιιτα τυλιχτή

Υλικά για τη ζύμη
4 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιγκ πάουντερ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Υλικά για τη γέμιση
1½ -2 ποτήρια ελιές κομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ -1 ποτήρι κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 αυγό για άλειμμα
σισάμι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
● Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιγκ πάουντερ.
● Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό και ζυμώνουμε καλά να
γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
● Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και τη χωρίζουμε
σε 4- 5 μέρη.
● Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο, σκορπίζουμε στα 3/4 τη γέμι-
ση και το τυλίγουμε σε ρολό αρχίζοντας από την πλευρά που είναι
οι ελιές.
● Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ή περνούμε τις ελιόπιτες σε σισάμι
και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
● Όταν θα τις σερβίρουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Φτιάξτε μόνες σας καλλυντικά σαπούνια
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά

Ελιά 0 Comments

Αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών στην Ελιά (Μάρτιος – Απρίλιος)

Κυκλοκόνιο Συμπτώματα: Κύριο σύμπτωμα της ασθένειας είναι ο σχηματισμός στρογγυλών κηλίδων με χρώμα σταχτί-καστανό στο κέντρο που περιβάλλονται από καστανόμαυρες ζώνες. Ο μύκητας εμφανίζεται κυρίως στην πάνω επιφάνεια των φυτών.

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Χρήσιμες οδηγίες για την καλλιέργεια επιτραπέζιας – βρώσιμης ελιάς

Η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραγωγό. Εκτός των καλλιεργητικών φροντίδων σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή φυτοπροστασία και διαφυλλική

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply