ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτες (χωριάτικες)
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
 
Τρόπος παρασκευής

● Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουτερ,
τον δυόσμο και ρυζιάζουμε με το ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά.
● Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χόρτα και το ξερό κρεμ-
μύδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε
τις ελιές.
● Πλάθουμε μικρές ελιόπιτες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις αφή-
νουμε μέχρι να φουσκώσουν.
● Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΑΡΓΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στο νομό Χαλκιδικής παρατηρήθηκαν προσβολές σε ελαιώνες από εκτεταμένα φαγώματα σε ελαιόκαρπο. Μετά από επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή των Ν. Συλλάτων και αναγνώριση από το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες). Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών. Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους

Γεωργία Ακριβείας 1Comments

Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες

Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply