ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ελιόπιτες (χωριάτικες)
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
Τρόπος παρασκευής
● Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουτερ,
τον δυόσμο και ρυζιάζουμε με το ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά.
● Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χόρτα και το ξερό κρεμ-
μύδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε
τις ελιές.
● Πλάθουμε μικρές ελιόπιτες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις αφή-
νουμε μέχρι να φουσκώσουν.
● Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
About author
You might also like
Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και ελιές – Για πλήρη πρόσβαση εποπικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ελιόπιιτα τυλιχτή Υλικά για τη ζύμη 4 ποτήρια αλεύρι 1 κουταλιά μπέικιγκ πάουντερ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού Υλικά για τη γέμιση 1½ -2 ποτήρια ελιές κομμένες 1
Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς
Στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς είναι απαραίτητη:
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!