ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ελιόπιτες (χωριάτικες)
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
Τρόπος παρασκευής
● Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουτερ,
τον δυόσμο και ρυζιάζουμε με το ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά.
● Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χόρτα και το ξερό κρεμ-
μύδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε
τις ελιές.
● Πλάθουμε μικρές ελιόπιτες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις αφή-
νουμε μέχρι να φουσκώσουν.
● Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
About author
You might also like
Φυσικό Ξεπίκρισμα Ελιάς
Στο νερό του ξεπικρίσματος θα πρέπει κάθε φορά να προσθέτουμε χυμό λεμονιού στην αναλογία 1-2 λεμόνια σε 1 λίτρο νερού. Το λεμόνι βοηθά στο να διατηρούν οι ελιές το πράσινο
Φυσική Παρασκευή Μαύρης Ελιάς
Ελιές μαύρες κουμνιαστές Διαλέγουμε ώριμες ελιές, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε δοχείο πλαστικό, γυάλινο ή ξύλινο.
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)
Ελιιές μαύρες σχιιστές (ξιδάτες) Διαλέγουμε ελιές μαύρες που μπορεί να είναι κυπριακές, πικουάλ, μαντζανίλο (πριν ωριμάσουν πολύ). Τις χαράσσουμε με λεπίδα σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού. Τις ξεπικρίζουμε
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!