ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτες (χωριάτικες)
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο
1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα
1 δέσμη σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-1 ½ ποτήρι ελιές μαύρες (κομμένες)
νερό όσο χρειάζεται
 
Τρόπος παρασκευής

● Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουτερ,
τον δυόσμο και ρυζιάζουμε με το ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά.
● Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χόρτα και το ξερό κρεμ-
μύδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε
τις ελιές.
● Πλάθουμε μικρές ελιόπιτες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις αφή-
νουμε μέχρι να φουσκώσουν.
● Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Μυκόρριζες 0 Comments

Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και Ελιές – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

Ελιά 2 Comments

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Θρεπτική κατάσταση και καρποφορία της ελιάς

Πριν ανθίσει η ελιά μέχρι την καρπόδεση έχει ανάγκη από νερό, προκειμένου να διαφοροποιήσει τους ανθοφόρους οφθαλμούς της επόμενης χρονιάς, συνθήκη που στη χώρα μας συνήθως ικανοποιείται από τις βροχοπτώσεις

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply