Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι
Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας.
Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα.
Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).
Το κόκκινο χρώμα το οφείλει στο λυκοπένιο που περιέχει.
Το λυκοπένιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.
Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο είναι μικρότερη από αυτή του μήλου.
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C όπως και σε κάλιο και φυτικές ίνες.
Πως μπορούμε όμως να διαλέξουμε το καλό ώριμο καρπούζι?
1. Κοιτάξτε το.
Το καρπούζι σας θα πρέπει να είναι σφιχτό, συμμετρικό και χωρίς μεγάλες μελανιές ή ουλές.
Μερικές γρατσουνιές δε βλάπτουν.
Τα ώριμα καρπούζια θα πρέπει επίσης να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.
2. Σηκώστε το.
Τα ώριμα καρπούζια έχουν το περισσότερο νερό.
Έτσι αφού αποτελούνται από 92% νερό θα πρέπει να είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους άρα και πιο ζουμερά.
3. Γυρίστε το.
Γυρίστε το καρπούζι ανάποδα.
Βρείτε το σημείο του καρπουζιού που αγγίζει τη γη, θα πρέπει να έχει κιτρινωπό χρώμα.
Αν είναι άσπρο η πράσινο πιθανόν να το έχουν κόψει πρόωρα και να μην έχει ωριμάσει.
Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν καθόλου αφού κοπούν!
Πηγή: http://www.toxrisimo.gr
About author
You might also like
Στο «μικροσκόπιο» το μήλο που δε μαυρίζει
Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο μήλο Καναδική εταιρεία βιοτεχνολογίας ζητά από τις αμερικανικές αρχές να εγκρίνουν την καλλιέργεια του πρώτου γενετικά τροποποιημένου μήλου-μια ποικιλία που δεν μαυρίζει όταν κοπεί και θα
Επικίνδυνα αποσμητικά;
Έλαβα πρόσφατα ένα email που ενοχοποιεί τα αποσμητικά για τους όγκους στο στήθος. Δεν ξέρω τι να πιστέψω, αλλά όσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι οι
Χειροποίητο, “χωριάτικο” σαπούνι με αγνό ελαιόλαδο
Η συγκεκριμένη συνταγή μου δίνει έξι σαπούνια των 100 περ. γραμμαρίων το καθένα. Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά. Χρόνος ωρίμανσης σαπουνιού: 4-6 εβδομάδες. Βασικά Συστατικά Βάση-έλαιο (ελαιόλαδο ή ελαφρύτερα λάδια) Νερό
1 Comment
Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι | Γλυκιά Ζωή
21 Ιουλίου, 17:28[…] coctailsfromorganic αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σουEmailFacebookRedditPrint Tagged with: διατροφή Oι ευεργετικές ιδιότητες του πεπονιού […]