Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν “Πράσινα” και “Καφέ.” Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Το εγχειρίδιο του καλού ανακυκλωτή

Τι φροντίζουμε πριν τις πετάξουμε • Να είναι άδειες από τροφές και υγρά. • Να τις ξεπλύνουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ. • Να τσακίζουμε

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά «της εποχής»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φαγητό είναι κατ’ αρχήν εμφάνιση και μυρωδιά – η γεύση έρχεται αργότερα. Η απόφαση για το αν μας αρέσει ένα πιάτο, καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες,

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Συντήρηση Τριαντάφυλλων στο Βάζο (Video)

Στο παρακάτω βίντεο, περιγράφεται πώς γίνεται η συντήρηση των τριαντάφυλλων στο βάζο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply