Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ
Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν “Πράσινα” και “Καφέ.” Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.
About author
You might also like
Tι μαζεύουμε τον Αύγουστο (Συγκομιδή)
Τον Αύγουστο, μαζεύουμε: Καλαμπόκια Ντομάτες Μελιτζάνες Κολοκύθια Αγγούρια Πιπεριές Φασόλια Μπάμιες Βλίτα Αντράκλα Σέλινο Μαϊντανό Κόλιανδρο. Ροδάκινα Αχλάδια Αμύγδαλα Μήλα Σύκα Καρπούζια Πεπόνια Πηγή: FUGAZI.gr
Χρήσιμο βίντεο για την παραγωγή του βασιλικού πολτού (Video)
Ένα πολύ χρήσιμο βίντεο για την παραγωγή του βασιλικού πολτού
Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων – Οφέλη τυποποίησης για τους καταναλωτές
Τα κυριότερα οφέλη της τυποποίησης συνοψίζονται ως εξής: Διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μέσω μιας κοινής εμπορικής γλώσσας. Η διακίνηση των αγαθών διευκολύνεται σημαντικά καθώς οι παραγγελίες γίνονται στη βάση συγκεκριμένων
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!