Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν “Πράσινα” και “Καφέ.” Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Δωρεάν εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Στο εγχειρίδιο αυτό (του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδας) το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, παρατίθενται για κάθε λαχανικό ξεχωριστά, πληροφορίες για την εποχή, τον τρόπο σποράς,  μεταφύτευσης, τη

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Η τεχνολογία συνδυάζεται με την κηπουρική

Το «Click and Grow» αποτελείται από ένα γλαστράκι που περιέχει λογισμικό, αισθητήρες, μπαταρίες, μια αντλία, ένα μικρό δοχείο με νερό, σπόρους και θρεπτικά συστατικά. Δείτε το παρακάτω βίντεο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τι σπέρνουμε/φυτεύουμε τον Αύγουστο

Σπορά Μπρόκολα Κουνουπίδια Λάχανα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply