Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν «Πράσινα» και «Καφέ.» Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Καφές για λίπασμα

Μην αφήνετε τίποτα να πάει χαμένο, ούτε καν τα κατακάθια του καφέ σας! Ρίξτε τα σαν λίπασμα στις γλάστρες σας και να είστε σίγουροι ότι τα λουλούδια σας θα τα

Δέντρα 2 Σχόλια

Οδηγίες για την φύτευση δέντρων

Οδηγίες για την φύτευση δέντρων

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τα Δημοφιλέστερα Άγρια Χόρτα της Μεσογείου και οι Ευεργετικές τους Ιδιότητες

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόρτα, το οποίο βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είναι τα ραδίκια. Τα ραδίκια ανήκουν στο γένος cichorium όπου περιλαμβάνονται πολλά είδη άγρια και

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply