Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν “Πράσινα” και “Καφέ.” Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Καλλιέργεια ορχιδέας στο σπίτι. Τι πρέπει να προσέχουμε!

Για την καλλιέργεια της ορχιδέας στο σπίτι, το σημαντικότερο  που πρέπει να προσέχουμε είναι το πότισμα. Μία φορά την εβδομάδα επαρκεί για τις περισσότερες τουλάχιστον ορχιδέες. Κάποιες ποικιλίες θέλουν συχνότερο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο

Στο εγχειρίδιο αυτό (του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του τμήματος Γεωργίας της Κύπρου) το οποίο απευθύνεται είτε σε αυτούς που ασχολούνται με εμπόριο  κομμένων ανθέων, είτε σε καταναλωτές.

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Φτιάξτε μόνες σας καλλυντικά σαπούνια

Για όσους προτιμούν τον απλό, παραδοσιακό τρόπο καθαρισμού με μπάρα σαπουνιού, οι φυσικές συνταγές που προτείνουμε είναι ιδανικές για να καθαρίσουν, να ενυδατώσουν και να αρωματίσουν το σώμα! Aπολαύστε τη

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply