Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Ελιιές μαύρες σχιιστές (ξιδάτες)
  • Διαλέγουμε ελιές μαύρες που μπορεί να είναι κυπριακές, πικουάλ, μαντζανίλο (πριν ωριμάσουν πολύ).
  • Τις χαράσσουμε με λεπίδα σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού.
  • Τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε την άλμη και καλύπτουμε τις ελιές με 1/3 ξίδι, 1/3 ελαιόλαδο και 1/3 άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό).

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή

Με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου και αφού σας ευχηθούμε καλή ελαιοσυλλογή, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω που αφορούν την παραγωγή καλής ποιότητας

Ελιά 0 Comments

Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου

Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)  Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.   Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι.  Τις

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply