Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Ελιιές μαύρες σχιιστές (ξιδάτες)
  • Διαλέγουμε ελιές μαύρες που μπορεί να είναι κυπριακές, πικουάλ, μαντζανίλο (πριν ωριμάσουν πολύ).
  • Τις χαράσσουμε με λεπίδα σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού.
  • Τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε την άλμη και καλύπτουμε τις ελιές με 1/3 ξίδι, 1/3 ελαιόλαδο και 1/3 άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό).

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτες (χωριάτικες) Υλικά1 κιλό αλεύρι χωριάτικο1 ποτήρι ελαιόλαδο1 φακελάκι μαγιά2 κ.γλ. μπέικιγκ πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλιά δυόσμο ξερό1 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα Όλα ψιλοκομμένα1 δέσμη σπανάκι

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτα σε φόρμα Υλικά3 αυγά3/4 ποτηριού ελαιόλαδο1 ποτήρι γάλα εβαπορέ3 ποτήρια αλεύρι3 κουταλάκια γλυκού μπέικιγκ πάουντερ1 ποτήρι ελιές κομμένες1 κουταλιά δυόσμο ξερό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΤρόπος παρασκευής● Χτυπούμε τα αυγά και προσθέτουμε

Ελιά 0 Comments

Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία

Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη.   Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply