Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)
- Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
- Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις καλύπτουμε με άλμη (1 ποτήρι άλμη και 9 ποτήρια νερό). Αν θα καταναλωθούν σε λίγες μέρες, η άλμη μπορεί να είναι πολύ πιο ελαφριά.
- Μετά πό 24 ώρες μπορούμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις ελιές. Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και κολίανδρο.
Παρατήρηση: Οι ελιές που τοποθετούνται σε πολύ ελαφριά άλμη μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάψυξη, αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις στραγγίζουμε και τις συσκευάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια.
Δημοσιεύτηκε στο www. moa.gov.cy
About author
You might also like
Πώς φτιάχνω τις ελιές μου
Πώς φτιάχνω τις ελιές μου;
Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική
Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – “Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της”, Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.
Προτεινόμενο πρόγραμμα Βιολογικής αντιμετώπισης της Βερτιτσιλλίωσης στη Ελιά
Tο 3ετές πείραμα με seitrich εναντίον του βερτισιλλίου της ελιάς στην Βόρειο Ελλάδα από το ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/νίκης. Δημοσιεύθηκε σε συνέδριο για την ελιά στην Ισπανία. Το προτεινόμενο πρόγραμμα αντιμετώπισης της
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!