Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)
  •  Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις καλύπτουμε με άλμη (1 ποτήρι άλμη και 9 ποτήρια νερό). Αν θα καταναλωθούν σε λίγες μέρες, η άλμη μπορεί να είναι πολύ πιο ελαφριά.
  • Μετά πό 24 ώρες μπορούμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις ελιές. Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και κολίανδρο.
Παρατήρηση: Οι ελιές που τοποθετούνται σε πολύ ελαφριά άλμη μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάψυξη, αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις στραγγίζουμε και τις συσκευάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια.
 
Δημοσιεύτηκε στο www. moa.gov.cy
Previous Πρωτοποριακές τεχνικές οινοποίησης από το κτήμα Λαζαρίδη (Video)
Next Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Προτεινόμενο πρόγραμμα Βιολογικής αντιμετώπισης της Βερτιτσιλλίωσης στη Ελιά

Tο 3ετές πείραμα με seitrich εναντίον του βερτισιλλίου της ελιάς στην Βόρειο Ελλάδα από το ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/νίκης. Δημοσιεύθηκε σε συνέδριο για την ελιά στην Ισπανία.  Το προτεινόμενο πρόγραμμα αντιμετώπισης της

Ελιά 0 Comments

Ecotrap

Από το 29.30 λεπτό μέχρι το 34.00 λεπτό της εκπομπής  δίνει οδηγίες χρήσης για την Ecotrap.   Δείτε το παρακάτω link   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202435. 

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply