Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)
  •  Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις καλύπτουμε με άλμη (1 ποτήρι άλμη και 9 ποτήρια νερό). Αν θα καταναλωθούν σε λίγες μέρες, η άλμη μπορεί να είναι πολύ πιο ελαφριά.
  • Μετά πό 24 ώρες μπορούμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις ελιές. Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και κολίανδρο.
Παρατήρηση: Οι ελιές που τοποθετούνται σε πολύ ελαφριά άλμη μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάψυξη, αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις στραγγίζουμε και τις συσκευάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια.
 
Δημοσιεύτηκε στο www. moa.gov.cy
Previous Πρωτοποριακές τεχνικές οινοποίησης από το κτήμα Λαζαρίδη (Video)
Next Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Κλάδευμα της ελιάς

Φωτογραφίες από κλάδεμα ελιάς τον Μάρτιο. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)

Ελιές μαύρες ολόκληρες Διαλέγουμε ώριμες ελιές, τις τοποθετούμε στα δοχεία και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Οι ελιές θα ωριμάσουν περίπου σε

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες παραγεμιστές Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα κατά προτίμηση μαντζανίλο.  Αφαιρούμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο.  Τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν για 4 μέρες, αλλάζοντας το νερό

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply