Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές

Ελιές τσακιστές


● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθόλου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ. ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε 5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Previous Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Next Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Ecotrap

Από το 29.30 λεπτό μέχρι το 34.00 λεπτό της εκπομπής  δίνει οδηγίες χρήσης για την Ecotrap.   Δείτε το παρακάτω link   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202435. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply