Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές

Ελιές τσακιστές


● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθόλου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ. ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε 5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Previous Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Next Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Ελληνική καινοτομία: Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων μπορούν να πωλούνται έως 2.000 ευρώ το λίτρο !!!

Τα υγρά ελαιουργικά απόβλητα (λιοζούμια ή κατσίγαροι όπως λέγονται στην Κρήτη), που αποτελούν κατάρα για το περιβάλλον λόγω της υψηλής τοξικότητάς τους, διαλύοντας ολόκληρα οικοσυστήματα και μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα,

Ελιά 0 Comments

Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή

Με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου και αφού σας ευχηθούμε καλή ελαιοσυλλογή, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω που αφορούν την παραγωγή καλής ποιότητας

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply