Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές

Ελιές τσακιστές


● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθόλου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ. ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε 5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Previous Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Next Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9

Ελιά 0 Comments

Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου

Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με

Ελιά 0 Comments

Τα 7 σημεία για παραγωγή καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου

Από τις παρατηρήσεις των Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε σύμφωνα με τις μετρήσεις ελαιοπεριεκτικότητας, υγρασίας και αντοχής στη σάρκα (σκληρότητα) σε συνδυασμό με τις μετρήσεις των τελευταίων ετών,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply