Καλλιέργεια Μέντας

Η Μέντα είναι ένα ποώδες αρωματικό φυτό. Είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια αρωματικά φυτά.
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους Μέντας νωρίς την Άνοιξη, μετά τα τελευταία κρύα. Χρησιμοποιήστε πολλούς σπόρους γιατί πολλοί από αυτούς είναι στείροι.
Απλώστε τους σπόρους της Μέντας επάνω στο χώμα και ποτίστε άμεσα. Μη σκεπάσετε τους σπόρους με χώμα. Βάλτε τη γλάστρα σε σημείο που θα την βλέπει ο ήλιος. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε περίπου 12 ημέρες.
Για να βοηθήσετε τους σπόρους να βλαστήσουν, μπορείτε να καλύψετε τη γλάστρα με ένα διαφανές πλαστικό, π.χ. μεμβράνη περιτυλίγματος. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα πρόχειρο θερμοκήπιο.
Ένας άλλος διαδεδομένος τρόπος πολλαπλασιασμού είναι με τη χρήση ριζωμάτων. Μπορείτε να μεταφυτέψετε ριζώματα Μέντας από ένα αναπτυγμένο φυτό σε μία νέα γλάστρα.
Η Μέντα χρειάζεται ήλιο για να αναπτυχθεί, αλλά αντέχει και σε μέρος που τη βλέπει λίγες ώρες την ημέρα ο ήλιος.
Η Μέντα πρέπει να ποτίζεται τακτικά γιατί είναι απαιτητική σε νερό.
Δημοσιεύτηκε στο www.kalliergo.gr
Previous Καλλιέργεια Μαντζουράνα
Next Εφαρμογή του FS - 347 σε κεράσια ποικιλίας B.Burlat

About author

You might also like

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Καλλιέργεια Άνιθου

Είναι ετήσιο φυτό και φτάνει σε ύψος τα 30 με 80 εκατοστά.Φυτεύουμε τους σπόρους την Άνοιξη (Απρίλιος έως Μάιος) σε βάθος μισό με ένα εκατοστό.  Ο Άνιθος θέλει βαθιά γλάστρα

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Καλλιεργείστε πολυετή αρωματικά φυτά σε δοχεία

Δείτε το  βίντεο πατώντας το παρακάτω link Πολυετή αρωματικά φυτά σε δοχεία

Αρωματικά Φυτά 1Comments

Καλλιέργεια Δάφνης

Η δάφνη είναι πολυετές φυτό και φτάνει σε ύψος τα 3 με 5 μέτρα. Μπορείτε να μαζέψετε τα δαφνόφυλλα τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Αν και μπορείτε να ξεκινήσετε τη

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply