Τα ιδανικά επίπεδα του pH του εδάφους για φρούτα και λαχανικά
Τα επίπεδα του pH του εδάφους σε φρούτα και λαχανικά
Πολύ Όξινο (<5,4)
Μελιτζάνα, αντίδι, πατάτα, γλυκοπατάτα, σμέουρο, ραβέντι, σέσκλα, φράουλα, καρπούζι, μύρτιλο (blueberry-raspberry)
Μέτρια Όξινο (5.5-5.9)
Μήλο, βασιλικός, φασόλι, καρότο, κιχώρι, καλαμπόκι, σκόρδα, μαϊντανός, μπιζέλια, πιπεριές, κολοκύθι, ρεπάνι, γογγύλι, σόγια, ηλίανθος, τομάτα
Ελαφρώς Όξινο (6.0-6.9)
Βερίκοκο, αγκινάρα, σπαράγγια, τεύτλα, μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, άνηθος, φραγκοστάφυλο, σταφύλι, λαχανίδες, μαρούλια, σινάπι, μπάμιες, κρεμμύδι, ροδάκινο, αχλάδι, σπανάκι
Αλκαλικό (7.1-8)
Κουνουπίδια, σέλινο, αγγούρι, πεπόνι, ρόδια, θυμάρι
Για τον προσδιορισμό του pH του εδάφους με απλό τρόπο (χωρίς τη χρήση test kit), πατήστε εδώ
Πηγή:ftiaxno
About author
You might also like
Εδαφικές αναλύσεις
Μία εδαφολογική ανάλυση περιλαμβάνει τη μέτρηση των παρακάτω παραμέτρων: Μέτρηση pH και ηλεκτρικής αγωγιμότητας εδάφους Μηχανική ανάλυση εδάφους Προσδιορισμός CaCO3 εδάφους Προσδιορισμός οργανικού άνθρακα και οργανικής ουσίας εδάφους Προσδιορισμός ολικού
Η λίπανση των καλλιεργειών και η ανθρώπινη υγεία – Μια επιστημονική μελέτη
Η χρήση λιπασμάτων αύξησε δραματικά την παγκόσμια φυτική παραγωγή: Υπολογίζεται ότι ενώ ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης έκτασης παρήγαγε τροφή για 1,9 άτομα το 1908, η παραγωγικότητα αυτή αυξήθηκε στα 4,8 άτομα
Φιλικό προς το περιβάλλον λίπασμα
Οι γεωργοί, οι κηπουροί και οι ερασιτέχνες καλλιεργητές ίσως ξαφνιαστούν αν μάθουν ότι το υπέρτατο λίπασμα, κατ’ εξοχήν φιλικό για το περιβάλλον, είναι κάτι μάλλον απρόσμενο (και δωρεάν!): Ένα μείγμα
1 Comment
Β. Διαμαντοπουλος
01 Οκτωβρίου, 16:03Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να έχω προσβαση στσ :προστατευμενα”.