Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου

  • Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου

Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με τις τρίτες χώρες, εφ΄ όσον είναι συμβατές με τους διεθνείς
υποχρεωτικούς κανόνες (Εμπορικό Πρότυπο Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου ΔΣΕ, Codex Alimentarius).
Σύμφωνα με το άρθρο 4§2 και το παράρτημα I του Κανονισμού 865/04, στο στάδιο του λιανικού εμπορίου επιτρέπεται να διατίθενται μόνο τα ελαιόλαδα των παρακάτω ποιοτικών κατηγοριών:

– Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

– Παρθένο Ελαιόλαδο

– Ελαιόλαδο – αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα

– Πυρηνέλαιο

Διευκρινίζεται ότι οι μέγιστες οξύτητες για τις επί μέρους ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου, ισχύουν ως εξής:
– Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Max 0,8% σε ελαϊκό οξύ
– Παρθένο Ελαιόλαδο | Max 2,0% σε ελαϊκό οξύ
– Ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα | Max 1,0% σε ελαϊκό οξύ
– Πυρηνέλαιο | Max 1,0% σε ελαϊκό οξύ
Δημοσιεύτηκε στο www.gge.gr
Previous HITIT
Next Καλλιεργήστε βότανα στο σπίτι σας

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Χρήσιμες οδηγίες για την καλλιέργεια επιτραπέζιας – βρώσιμης ελιάς

Η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραγωγό. Εκτός των καλλιεργητικών φροντίδων σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή φυτοπροστασία και διαφυλλική

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments
Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πατάτες σαλάτα με αυγά και μαύρες ελιές Υλικά5 πατάτες μέτριες3 αυγά1 κρεμμύδι μεγάλο12 μαύρες ελιές½ δέσμη μαϊντανόλίγο δυόσμο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο2-3 κ.σ. λεμόνιαλάτιΤρόπος παρασκευής● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply