Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου
-
Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου
Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με τις τρίτες χώρες, εφ΄ όσον είναι συμβατές με τους διεθνείς
υποχρεωτικούς κανόνες (Εμπορικό Πρότυπο Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου ΔΣΕ, Codex Alimentarius).
Σύμφωνα με το άρθρο 4§2 και το παράρτημα I του Κανονισμού 865/04, στο στάδιο του λιανικού εμπορίου επιτρέπεται να διατίθενται μόνο τα ελαιόλαδα των παρακάτω ποιοτικών κατηγοριών:
υποχρεωτικούς κανόνες (Εμπορικό Πρότυπο Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου ΔΣΕ, Codex Alimentarius).
Σύμφωνα με το άρθρο 4§2 και το παράρτημα I του Κανονισμού 865/04, στο στάδιο του λιανικού εμπορίου επιτρέπεται να διατίθενται μόνο τα ελαιόλαδα των παρακάτω ποιοτικών κατηγοριών:
– Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
– Παρθένο Ελαιόλαδο
– Ελαιόλαδο – αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα
– Πυρηνέλαιο
Διευκρινίζεται ότι οι μέγιστες οξύτητες για τις επί μέρους ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου, ισχύουν ως εξής:
– Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Max 0,8% σε ελαϊκό οξύ
– Παρθένο Ελαιόλαδο | Max 2,0% σε ελαϊκό οξύ
– Ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα | Max 1,0% σε ελαϊκό οξύ
– Πυρηνέλαιο | Max 1,0% σε ελαϊκό οξύ
Δημοσιεύτηκε στο www.gge.gr
Previous
HITIT
About author
You might also like
Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες
Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)
Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!