Τα ιδανικά επίπεδα του pH του εδάφους για φρούτα και λαχανικά
Τα επίπεδα του pH του εδάφους σε φρούτα και λαχανικά
Πολύ Όξινο (<5,4)
Μελιτζάνα, αντίδι, πατάτα, γλυκοπατάτα, σμέουρο, ραβέντι, σέσκλα, φράουλα, καρπούζι, μύρτιλο (blueberry-raspberry)
Μέτρια Όξινο (5.5-5.9)
Μήλο, βασιλικός, φασόλι, καρότο, κιχώρι, καλαμπόκι, σκόρδα, μαϊντανός, μπιζέλια, πιπεριές, κολοκύθι, ρεπάνι, γογγύλι, σόγια, ηλίανθος, τομάτα
Ελαφρώς Όξινο (6.0-6.9)
Βερίκοκο, αγκινάρα, σπαράγγια, τεύτλα, μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, άνηθος, φραγκοστάφυλο, σταφύλι, λαχανίδες, μαρούλια, σινάπι, μπάμιες, κρεμμύδι, ροδάκινο, αχλάδι, σπανάκι
Αλκαλικό (7.1-8)
Κουνουπίδια, σέλινο, αγγούρι, πεπόνι, ρόδια, θυμάρι
Για τον προσδιορισμό του pH του εδάφους με απλό τρόπο (χωρίς τη χρήση test kit), πατήστε εδώ
Πηγή:ftiaxno
About author
You might also like
Φιλικό προς το περιβάλλον λίπασμα
Οι γεωργοί, οι κηπουροί και οι ερασιτέχνες καλλιεργητές ίσως ξαφνιαστούν αν μάθουν ότι το υπέρτατο λίπασμα, κατ’ εξοχήν φιλικό για το περιβάλλον, είναι κάτι μάλλον απρόσμενο (και δωρεάν!): Ένα μείγμα
Η Ελλάδα και η Ευρώπη κινδυνεύουν να γίνουν έρημος
Η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος απειλείται από την αλάτωση των εδαφών, σύμφωνα με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας
Καφές για λίπασμα
Μην αφήνετε τίποτα να πάει χαμένο, ούτε καν τα κατακάθια του καφέ σας! Ρίξτε τα σαν λίπασμα στις γλάστρες σας και να είστε σίγουροι ότι τα λουλούδια σας θα τα
1 Comment
Β. Διαμαντοπουλος
01 Οκτωβρίου, 16:03Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να έχω προσβαση στσ :προστατευμενα”.