Τα ιδανικά επίπεδα του pH του εδάφους για φρούτα και λαχανικά

Τα ιδανικά επίπεδα του pH του εδάφους για φρούτα και λαχανικά

Τα επίπεδα του pH του εδάφους σε φρούτα και λαχανικάImage
Πολύ Όξινο (<5,4)
Μελιτζάνα, αντίδι, πατάτα, γλυκοπατάτα, σμέουρο, ραβέντι, σέσκλα, φράουλα, καρπούζι, μύρτιλο (blueberry-raspberry)
Μέτρια Όξινο (5.5-5.9)
Μήλο, βασιλικός, φασόλι, καρότο, κιχώρι, καλαμπόκι, σκόρδα, μαϊντανός, μπιζέλια, πιπεριές, κολοκύθι, ρεπάνι, γογγύλι, σόγια, ηλίανθος, τομάτα
Ελαφρώς Όξινο (6.0-6.9)
Βερίκοκο, αγκινάρα, σπαράγγια, τεύτλα, μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, άνηθος, φραγκοστάφυλο, σταφύλι, λαχανίδες, μαρούλια, σινάπι, μπάμιες, κρεμμύδι, ροδάκινο, αχλάδι, σπανάκι
Αλκαλικό (7.1-8)
Κουνουπίδια, σέλινο, αγγούρι, πεπόνι, ρόδια, θυμάρι

Για τον προσδιορισμό του pH του εδάφους με απλό τρόπο (χωρίς τη χρήση test kit), πατήστε εδώ

Πηγή:ftiaxno

Previous Προσδιορισμός του pH του εδάφους χωρίς τη χρήση του test kit
Next “Romanian Agriculture will benefit from an investment of three billion Euros this year”

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Έδαφος 0 Σχόλια

Η αλάτωση των εδαφών απειλεί τα εδάφη της Ευρώπης

Η προστασία των εδαφών καθίσταται ύψιστης προτεραιότητας Η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος απειλείται από την αλάτωση των εδαφών, σύμφωνα με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του

Έδαφος 0 Σχόλια

Φιλικό προς το περιβάλλον λίπασμα

Οι γεωργοί, οι κηπουροί και οι ερασιτέχνες καλλιεργητές ίσως ξαφνιαστούν αν μάθουν ότι το υπέρτατο λίπασμα, κατ’ εξοχήν φιλικό για το περιβάλλον, είναι κάτι μάλλον απρόσμενο (και δωρεάν!): Ένα μείγμα

Δημοσιεύσεις 0 Σχόλια

Η λίπανση των καλλιεργειών και η ανθρώπινη υγεία – Μια επιστημονική μελέτη

Η χρήση λιπασμάτων αύξησε δραματικά την παγκόσμια φυτική παραγωγή: Υπολογίζεται ότι ενώ ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης έκτασης παρήγαγε τροφή για 1,9 άτομα το 1908, η παραγωγικότητα αυτή αυξήθηκε στα 4,8 άτομα

1 Σχόλια

  1. Β. Διαμαντοπουλος
    01 Οκτωβρίου, 16:03 Reply
    Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να έχω προσβαση στσ :προστατευμενα".

Leave a Reply