Τα ιδανικά επίπεδα του pH του εδάφους για φρούτα και λαχανικά
Τα επίπεδα του pH του εδάφους σε φρούτα και λαχανικά
Πολύ Όξινο (<5,4)
Μελιτζάνα, αντίδι, πατάτα, γλυκοπατάτα, σμέουρο, ραβέντι, σέσκλα, φράουλα, καρπούζι, μύρτιλο (blueberry-raspberry)
Μέτρια Όξινο (5.5-5.9)
Μήλο, βασιλικός, φασόλι, καρότο, κιχώρι, καλαμπόκι, σκόρδα, μαϊντανός, μπιζέλια, πιπεριές, κολοκύθι, ρεπάνι, γογγύλι, σόγια, ηλίανθος, τομάτα
Ελαφρώς Όξινο (6.0-6.9)
Βερίκοκο, αγκινάρα, σπαράγγια, τεύτλα, μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, άνηθος, φραγκοστάφυλο, σταφύλι, λαχανίδες, μαρούλια, σινάπι, μπάμιες, κρεμμύδι, ροδάκινο, αχλάδι, σπανάκι
Αλκαλικό (7.1-8)
Κουνουπίδια, σέλινο, αγγούρι, πεπόνι, ρόδια, θυμάρι
Για τον προσδιορισμό του pH του εδάφους με απλό τρόπο (χωρίς τη χρήση test kit), πατήστε εδώ
Πηγή:ftiaxno
About author
You might also like
Η λίπανση των καλλιεργειών και η ανθρώπινη υγεία – Μια επιστημονική μελέτη
Η χρήση λιπασμάτων αύξησε δραματικά την παγκόσμια φυτική παραγωγή: Υπολογίζεται ότι ενώ ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης έκτασης παρήγαγε τροφή για 1,9 άτομα το 1908, η παραγωγικότητα αυτή αυξήθηκε στα 4,8 άτομα
Πρoστατευμένο: Λίπανση-Λιπάσματα – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Εδαφικές αναλύσεις
Μία εδαφολογική ανάλυση περιλαμβάνει τη μέτρηση των παρακάτω παραμέτρων: Μέτρηση pH και ηλεκτρικής αγωγιμότητας εδάφους Μηχανική ανάλυση εδάφους Προσδιορισμός CaCO3 εδάφους Προσδιορισμός οργανικού άνθρακα και οργανικής ουσίας εδάφους Προσδιορισμός ολικού
1 Comment
Β. Διαμαντοπουλος
01 Οκτωβρίου, 16:03Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να έχω προσβαση στσ :προστατευμενα”.