Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές)
  • Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές).
  • Κρεμάμε το καλάθι, ενώ βάζουμε από κάτω μια λεκάνη για να στάζουν τα υγρά.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, τινάζοντας το καλάθι.
  • Οι ελιές σε ένα μήνα περίπου χάνουν τα υγρά τους, ξεπικρίζουν, ζαρώνουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες όταν σταματήσουν να βγάζουν κόκκινο ζουμί και αρχίσουν να ζαρώνουν.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες). Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών. Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Καλλιέργεια Αμπελιού, Ελιάς και Φυστικιάς – Μάιος

Ε Λ Ι Α α. Πυρηνοτρήτης Διαπιστώσεις : · Η ελιά (ποικιλία Χαλκιδικής) βρίσκεται στο στάδιο «D» και σε 8-10 ημέρες θα αρχίσει να μπαίνει στο βλαστικό στάδιο Ε που

Ελιά 0 Comments

Ανάπτυξη και Ανθεκτικότητα Φυτών Ελιάς σε Βερτιτσιλίωση (Verticillium dahliae) με τη χρήση Μυκορριζών (Seitrich)

Τα αποτελέσματα πειράματος που διεξήχθη για την ανάπτυξη, θρέψη, αντοχή στο μεταφυτευτικό σοκ και αντοχή στο Verticillium dahliae με μυκόρριζες πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Universidad

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply