Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές)
  • Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές).
  • Κρεμάμε το καλάθι, ενώ βάζουμε από κάτω μια λεκάνη για να στάζουν τα υγρά.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, τινάζοντας το καλάθι.
  • Οι ελιές σε ένα μήνα περίπου χάνουν τα υγρά τους, ξεπικρίζουν, ζαρώνουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες όταν σταματήσουν να βγάζουν κόκκινο ζουμί και αρχίσουν να ζαρώνουν.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Κοτόπουλο με ελιιές πράσιινες Υλικά 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο 2 -3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες 3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα (κομμένες σε τετράγωνα

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply